Sport.be

Andere sporten

Jean-Michel Saive stopt ermee

25.04.2019 | Marnick Claes

Belga

Op 49-jarige leeftijd legt Jean-Michel Saive zijn bat aan de kant. Hij stopte al met internationale tornooien, maar bleef wel nog actief bij zijn tafeltennisclub Logis in Brussel.

De beste Belgische tafeltennisser ooit. Het palmares van Jean-Michel Saive is niet de minste. In 1994 werd hij Europees kampioen tafeltennis. Een jaar eerder werd hij vicewereldkampioen. Hij verloor in de finale van de Fransman Jean-Philippe Gatien. Na zijn Europese titel stond hij bijna twee jaar op de eerste plaats van de wereldranglijst. In 1996 moest hij zijn leidersplaats opgeven. 

Saive heeft ook een Belgisch record op zijn naam staan. In de periode tussen 1988 en 2012 ging de Belg zeven keer op rij naar de Olympische Spelen. "We hielden er al langer rekening mee dat Jean-Michel aan het einde van het seizoen ging afzwaaien. Ik denk dat recente blessures, aan de enkel en rug, een rol gespeeld hebben. Ook zijn vele activiteiten binnen de technische commissie van de tafeltennisbond en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) hebben zijn keuze beïnvloed", zegt Marc Deby, communicatiehoofd bij Logis. 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer