Sport.be

Andere sporten

Minnen stunt tegen ex-nummer 4 van de wereld

23.04.2019 | Erik Duchateau

Belga

Greet Minnen (WTA 192) heeft zich ten koste van de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA 33) geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-tornooi van het Duitse Stuttgart.

Minnen haalde het met 7-5 en 6-3 van Cibulkova, die twee jaar geleden nog op de vierde plaats van de wereldranglijst stond. De wedstrijd duurde 1 uur en 32 minuten.

In de tweede ronde neemt Minnen het op tegen het Tsjechische derde reekshoofd Petra Kvitova (WTA 3). De tweevoudige winnares van Wimbledon (2011 en 2014), begin dit jaar verliezend finaliste op de Australian Open, was vrij in de eerste ronde.

Minnen wist zich via de kwalificaties voor de tweede keer in haar carrière op de hoofdtabel van een WTA-tornooi te knokken. Begin dit jaar schopte ze het in Hobart tot in de kwartfinales.

Eerder op de dag moest Elise Mertens (WTA 18) inpakken in de eerste ronde. Belgiës nummer 1 verloor in twee sets van de Russin Daria Kasatkina (WTA 22): 7-6 (10/8) en 7-5.

"Deze loting was geen geschenk", verklaarde Mertens na haar nederlaag. "Kasatkina is een gravelspecialiste, maar toch had ik beter kunnen spelen. Ik had kansen in beide sets. Ik heb geprobeerd agressief te spelen en in het terrein te komen, maar dat was niet evident tegen iemand die veel ballen terugbrengt en hard slaat. Misschien speelde ik bij momenten te gehaast en maakte ik te snel een fout, in plaats van het punt geduldig te zoeken."

Terwijl Mertens aan de zijde van de Wit-Russische Aryna Sabalenka dubbeltitels pakte in Indian Wells en Miami presteerde ze in het enkelspel de voorbije weken minder goed. Sinds haar titel in Doha won de Limburgse slechts twee matchen in vijf tornooien. "Ik heb dit seizoen al mooie momenten beleefd", vervolgde Mertens. "Momenteel loopt het wat stroever. Ik speel enkel toptoernooien, er zijn geen makkelijke wedstrijden. Ik moet blijven werken en erin geloven."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer