Sport.be

Andere sporten

Van Herck: 'Hardcourt is beste keuze tegen Spanje'

17.04.2019 | Erik Duchateau

Belga

De Belgische tennisvrouwen trainden woensdag een eerste keer in aanloop naar de barrages van komende weekend in Wereldgroep I van de Fed Cup tegen Spanje. De Belgische kapitein Johan Van Herck overschouwde zijn troepen in de Kortrijkse Lange Munte met een goedkeurend oog.

"We hebben het talent en de ervaring om deze ontmoeting tot een goed einde te brengen", verklaarde Van Herck. "We zijn tevreden over onze voorbereiding en alles verloopt momenteel naar wens. We kozen bewust om op hardcourt te spelen en hebben het ons nog niet beklaagd. De ondergrond is zoals we wilden, met een lage opbots. Dat kan dus helemaal geen excuus zijn, mocht het mislopen."

Van Herck rekent tegen Spanje op Alison Van Uytvanck (WTA 52), Kirsten Flipkens (WTA 59), Ysaline Bonaventure (WTA 122) en Yanina Wickmayer (WTA 127). Elise Mertens (WTA 18) past zoals geweten voor het duel. De Limburgse, Belgiës nummer 1, gaf voorrang aan de voorbereiding van het gravelseizoen.

"Ik wil liever geen vragen meer beantwoorden over de afwezigheid van Elise", vervolgde de kapitein. "Het was haar keuze en ik wil er nu geen energie meer insteken. De volledige focus ligt nu op de ontmoeting met Spanje."

In de Spaanse selectie zitten geen verrassingen. Met Garbiñe Muguruza (WTA 19), ex-nummer 1 van de wereld, en Carla Suarez Navarro (WTA 27) kan kapitein Anabel Medina in de Lange Munte rekenen op twee speelsters uit de top-30.

"Hun kwaliteiten staan buiten kijf, laat dat duidelijk zijn. Ik besef dat het voor ons een hele uitdaging zal zijn tegen hen te spelen. Maar mijn speelsters hebben het in zich om de Spanjaarden te kloppen. We moeten vertrouwen hebben in een goede afloop", aldus Van Herck.

De Belgen sneuvelden begin februari in de eerste ronde (kwartfinales) van Wereldgroep I tegen Frankrijk, dat in Luik met 1-3 won. De Spaanse vrouwen wonnen hun duel in Wereldgroep II in Japan met 2-3. De winnaar van de ontmoeting tussen België en Spanje tennist volgend jaar in Wereldgroep I, de verliezer zal in Wereldgroep II uitkomen.

Het duel start zaterdag met twee enkelspelen, zondag volgen op het Kortrijkse hardcourt twee nieuwe enkelspelen en het dubbel. Vrijdag staat eerst nog de loting van de wedstrijden op de planning.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer