Sport.be

Andere sporten

Kim Clijsters Academy lanceert Academy@School

21.12.2016 | Gert-Jan Weyters

Belga

De Kim Clijsters Academy streeft er als toptennisschool naar jonge tennistalenten klaar te stomen voor het professionele tenniscircuit. Met het concept Academy@School wil de Kim Clijsters Academy jongeren de perfecte balans tussen tennis en school aanbieden.

"Vooral vanaf de leeftijd van 12 jaar dienen tennistalenten in spe meerdere uren per dag te trainen op de Kim Clijsters Academy en moeten ze hun lichaam ook de nodige ruimte geven om te recupereren. De tijd die voorhanden is naast de reguliere schooldagen (avonden en weekends) is hiervoor onvoldoende", aldus Carl Maes, hoofd van de Kim Clijsters Academy.

"De tijd dat jonge talenten, al dan niet op weg naar een professionele carrière als tennisspeler of speelster, noodgedwongen via een middenjury of examencommissie op eigen houtje hun middelbare diploma moesten behalen, willen we nu echt wel ver achter ons laten. Wie een topsport wil beoefenen, moet dit kunnen doen op hoog technisch niveau, maar ook via een flexibel lestraject op de middelbare school én met de nodige sociale ondersteuning zoals huisvesting", aldus Kim Clijsters.

"Maar we willen meer! Ook voor de jongeren die het niet als profspeler zouden waarmaken willen we een holistisch pakket aanbieden zodat ook zij later in de tennisindustrie met een stap voorsprong beginnen. Met ons concept willen we dan ook een perfect uitgebalanceerd aanbod aanreiken. En zo komen het GO! Atheneum Bree en het Internaat Kubik als vaste dubbelpartners in de picture", vult Clijsters verder aan.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer