Sport.be

Andere sporten

Oostende stunt tegen Avellino

08.11.2016 | Filip Cleeren

Belga

Oostende is op de vierde speeldag van de Champions League gaan stunten bij het Italiaanse Avellino. De kustploeg won in groep D met 72-77.

Bij de rust stond Oostende nog drie punten in het krijt (44-41). In het derde kwart (11-19) keerde de Belgische kampioen onder impuls van een sterke DJ Newbill (19 ptn) de situatie om. Voor Oostende was het na drie nederlagen de eerste zege. Avellino, de club van Belgian Lion Retin Obasohan, had zijn eerste drie partijen gewonnen. 


 In de stand moet Avellino de leiding nu delen met het Litouwse Utena, dat een 77-79 overwinning boekte bij het Servische Mega Leks. Het Spaanse Las Palmas kan woensdag alleen leider worden. Het moet dan winnen van Straatsburg. Ook Zagreb en Mornar Bar spelen woensdag. 

 Oostende is met vijf punten vijfde in de groep. Volgende week ontvangt het Las Palmas. De vijf groepswinnaars stoten samen met de beste drie nummers twee rechtstreeks door naar de achtste finales van de play-offs. De overige twee nummers twee gaan naar de eerste ronde, net als de nummers drie en vier en de beste vier nummers vijf. De slechtste vijfde krijgt net als de zesde en de zevende een plaats in de achtste finales van de Europe Cup. De achtste is uitgeschakeld.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer