Sport.be

Andere sporten

Oostende, Limburg United, Brussels en Aalstar beginnen goed aan play-offs

11.05.2016 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Titelverdediger BC Oostende heeft dinsdag in de kwartfinales van de Scooore League basketbal een 77-73 overwinning geboekt op eigen parket tegen Luik. Limburg United legde in Hasselt de Antwerp Giants over de knie (87-80). Charleroi liet zich na een dubbele verlenging verrassen door Brussels (109-113) en Okapi Aalstar won na een felbevochten duel tegen Bergen-Henegouwen (96-92).

Oostende mocht het in de kwartfinales, die in een best-of-three gespeeld worden, opnemen tegen Luik. De autoritaire leider begon voortvarend aan de wedstrijd en bouwde zijn voorsprong gestaag uit. De spelers gingen de kleedkamers in bij een 37-28 tussenstand. Na het derde kwart bedroeg de achterstand van de Luikenaars op Oostende 14 punten (65-51). De bezoekers forceerden in het slotkwart nog een knappe remonte, maar de zege voor de troepen van coach Dario Gjergja kwam niet meer in gevaar.

Het duel tussen Limburg United en Antwerp was er een tussen het nummers vier en vijf uit de reguliere competitie. Aan de rust leidden de Giants met drie punten (33-36), maar de Limburgers namen in het derde kwart afstand van Antwerp. De Amerikaan Kevin Dillard, de Antwerpse uitblinker met 28 punten, negen rebounds en vijf assists, kon het Limburgse collectief niet ontwrichten. Maar liefst vijf spelers van coach Brian Lynch lieten dubbele cijfers optekenen. De Amerikaan Scott Thomas was met negentien punten het best bij schot. Hij greep bovendien veertien rebounds.

Okapi Aalstar had een verlenging nodig om in eigen huis te winnen van Bergen-Henegouwen. Na veertig minuten was er geen verschil tussen beide teams (78-78). In de verlenging leidde Jerime Anderson (26 punten) Aalstar vanaf de vrijworplijn naar de overwinning.

In Charleroi, dat met Brussels op papier een makkelijke tegenstander kreeg, moesten verlengingen komen. Na de reguliere speeltijd stond het 73-73, maar ook na de eerste verlenging van vijf minuten gaven Charleroi en Brussels elkaar geen duimbreed toe (87-87). Uiteindelijk trokken de Brusselaars, ondanks de knalprestatie van Billy Baron (39 punten), aan het langste eind. Donderdag (20u30) staan de terugwedstrijden op het programma.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer