U bezoekt momenteel editie 2012.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
One Million Lights
Loop mee en steun zo One Million Lights!
Energizer wil samen met One Million Lights zorgen voor veilige en gezonde verlichting in arme plattelandsdorpjes over heel de wereld die amper of geen elektriciteitsvoorziening hebben. Samen met jou wil Energizer 11 miljoen uur verlichting op zonne-energie aan One Million Lights schenken.
Voor elke deelnemer aan de Energizer Night Run schenkt Energizer één uur verlichting op zonne-energie aan One Million Lights.
Waarom deze problematiek?
Stel je even voor dat je in een hut woont in Afrika zonder elektriciteit. De enige manier om de hut te verlichten zodat je kinderen kunnen studeren en jij nog wat kan werken om toch nog iets extra te verdienen, is door kerosine te verbranden. De kerosinelamp vult je hut echter met giftige rook, rook die jij en je kinderen inademen en die bovendien ook het milieu vervuilt. De lamp is uiterst brandbaar en niet zelden gebeuren er ongelukken. Daarenboven is kerosine zo duur dat je er minstens één derde van je inkomen aan besteedt. Je hebt echter geen alternatief... behalve in het donker leven.

In welvarende landen is men zich er niet van bewust dat dit in arme landen de dagelijkse realiteit is voor miljoenen mensen. One Million Lights is een non-profitorganisatie die deze problematiek onder de aandacht brengt en milieuvriendelijke, veilige en gezonde lampen op zonne-energie verdeelt. Hun missie is het verbeteren van de levensstandaard van kinderen en volwassen door hen te voorzien van veilige en gezonde verlichting. Hun doel is om één miljoen lampen op zonne-energie (one million lights) te verdelen en zo de gevaarlijke en vervuilende kerosinelampen te vervangen.

Meer info over One Million Lights: onemillionlights.org