Een frisse duik voor SOS Kinderdorpen

Op zondag 4 januari duiken we naar jaarlijkse gewoonte met z'n allen de Noordzee in. Dit jaar kan je er voor kiezen om massaal het ijskoude water te trotseren voor het goede doel! Steun project Simbahuizen van SOS Kinderdorpen door bij je inschrijving €5 extra te betalen.

Opvang van 0 - 3 jarige kinderen in een warme thuis

De eerste duizend dagen van kinderen zijn cruciaal voor hun verdere ontwikkeling. Krijgen kinderen in die periode niet de liefdevolle zorg en aandacht die ze nodig hebben, dan kan dat gevolgen hebben voor de rest van hun leven. Voor de ontwikkeling van de hersenen, voor de emotionele stabiliteit, voor de weerbaarheid van lichaam en geest. Net daarom is het belangrijk om snel en goed in te grijpen wanneer kinderen thuis emotioneel en/of fysiek niet veilig zijn. Om het aanbod van de huidige jeugdhulp in Vlaanderen beter af te stemmen op de behoeften van deze jonge kinderen, start SOS Kinderdorpen, met de steun van Agentschap Jongerenwelzijn, het innovatief project Simbahuizen in Liedekerke: een nieuw type opvang en begeleiding in Vlaanderen.

Twee vaste ouderfiguren, Simba-ouders, bieden er tijdelijk een warme thuis aan twee tot maximaal vier kinderen (0 tot 3 jaar, met eventueel een oudere broer of zus tot maximaal 6 jaar). Eén van die Simba-ouders werkt voor SOS Kinderdorpen, de ander stapt actief mee in het verhaal.

Samen met een pedagogisch team gaan zij ook aan de slag met de oorspronkelijke ouders, op zoek naar positieve verandering binnen het gezin. Zodat de kinderen snel terug naar een veilige thuis kunnen.

SOS Kinderdorpen