Nature Trail Series

Events

Loop of wandel in de volle natuur, voor meer natuur! Elke Nature Trail biedt je diverse parcours door het groen en de natuur, steeds over onverharde wegen en paden, van eerder gezapig tot pittig. In samenwerking met Natuurpunt, het Agentschap voor Natuur en Bos en Natagora kunnen we unieke stukken openstellen waar je normaal als loper of fietser niet komt.

De Nature Trails bieden dit jaar een reeks topevents aan in het midden van de natuur. Bovendien beweeg je niet alleen in de natuur, je zorgt er tegelijk ook voor. Elke deelnemer doet een maximale inspanning met een minimale impact. Elke voetafdruk die hier gezet wordt is sowieso kleiner dan elders. Op de nieuwe events uit de Series is elke deelnemer automatisch goed voor 2m² nieuwe natuur, wordt niet met wegwerpbekertjes gewerkt en worden er zo min mogelijk sporen nagelaten. Meedoen? Natuurlijk!

Natuurpunt

Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging met meer dan 100.000 leden. We beschermen kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. Natuurpunt beheert meer dan 22.800 hectare Vlaamse natuur in 500 verschillende natuurgebieden. De vrijwilligers nemen het initiatief: ze zorgen voor aankoop, beheer en openstelling van natuurgebieden. Daarbij worden ze bijgestaan door professionele ploegen.

Met vele honderden wandelpaden, zitbanken en speelbossen geven we iedereen de kans van de natuur te genieten. In elke Vlaamse gemeente zijn afdelingen en werkgroepen actief. Natuurpunt brengt mensen samen. Elk jaar organiseren we duizenden activiteiten: gegidste wandelingen, beheerwerken, cursussen en workshops. www.natuurpunt.be

Agentschap voor Natuur en Bos

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), een agentschap van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuur. Het agentschap staat in voor het beleid, het duurzaam beheren en het versterken van natuur samen met alle partners. Een van de primaire doelstellingen is bovendien de natuur toegankelijk te maken, de natuur laten beleven.

Joggen wordt steeds populairder. En in het groen is het nog gezonder. Ontdek al lopend de natuurpracht in al onze gebieden, want het kan gewoon overal waar ook kan gewandeld worden. Het Agentschap voor Natuur en Bos wil in samenwerking met Sport Vlaanderen ook een aantal uniform bewegwijzerde natuuromlopen creëren. Energieboost gegarandeerd!

www.natuurenbos.be/activiteiten/natuurlopen