Met de AG Nacht van de Maan en de AG Nuit de la Lune staat er op zaterdag 4 juli een uniek dubbelevent voor wandelaars op het programma. In Halle-Zoersel en in Waterloo wordt er tegelijkertijd onder het sfeervolle heldere licht van volle maan een prachtig parcours van 42 km uitgetekend. Wie het liever wat rustiger aan doet, kan ook voor een kortere maar minstens even gezellige tocht kiezen.

Voor Halle-Zoersel en omstreken is de 'Nacht van de Maan' een begrip. In 2020 is dit bekende wandelevent al aan haar zesde editie toe, dit jaar voor het eerst onder vleugels van title partner AG Insurance.

De AG Nacht van de Maan in Halle-Zoersel, in het hartje van de provincie Antwerpen, is een wandeltocht van 42 km die tijdens de eerste volle maan van de zomervakantie wordt georganiseerd. Het startschot weerklinkt op zaterdag 4 juli om 22u, bij zonsondergang. Vanaf dan neemt de maan het over. Zondag 5 juli zal al enkele uren oud zijn wanneer de eerste deelnemers bij het licht van volle maan de finish bereiken. Vanaf 5u30 kunnen alle wandelaars aan de finish genieten van een heerlijk ontbijt.

Hetzelfde scenario zal zich een honderdtal kilometer zuidelijker ook afspelen op de eerste editie van de AG Nuit de la Lune. In het mooie Waals-Brabant, in de regio rond Waterloo, gaat om 22u ook een nachtelijke wandeltocht van 42 km van start. Start en finish liggen in het pittoreske Lasne.

Wie 42 km stappen toch net iets te veel van het goede vindt, kan zowel in Halle-Zoersel als in Waterloo ook kiezen voor de zogenaamde 'Sundown Walk'. Deze tocht van +/- 10 km (in Halle-Zoersel) en +/- 12 km (in Waterloo) begint om 20u en is ideaal om in gezinsverband te doen.

In Halle-Zoersel is er ook nog een derde optie: de 'Dag van de Zon'. Dit is dezelfde 42 km lange tocht als bij de Nacht van de Maan, maar dan bij zonlicht in plaats van bij maanlicht. De start is om 12u, de finish sluit om 22u.

'MENSEN STIMULEREN OM VAKER TE BEWEGEN'

Frija Leunens, Head of brand activation bij AG Insurance: "Met zijn uitgesproken familiaal en recreatief karakter, gericht op een zeer ruime doelgroep, past de Nacht van de Maan perfect in de 'Move by AG' strategie van AG om mensen aan te zetten om - ieder op zijn of haar niveau - meer te bewegen en het plezier van het wandelen of sporten te ontdekken. Als verzekeraar actief in de gezondheidszorg beschouwen we het immers als onze maatschappelijke opdracht om bij te dragen tot een actief leven en een gezonde levensstijl."