X

Nacht van de maan

De AG Nacht van de Maan: een wandelmarathon bij volle maan. We vertrekken bij zonsondergang en genieten van een prachtig nachtelijk parcours van 42 km rond Halle-Zoersel.

Is 42 km nét iets te veel van het goede, dan kan je je inschrijven voor de AG Sundown Walk, een parcours van ongeveer 10 km waar je kan genieten van de zonsondergang. Een unieke beleving voor het hele gezin!

INFO

Tips & tricks

We geven je nog enkele nuttige tips & tricks mee :

Lees meer

PRAKTISCHE INFO

Klik op de titels hieronder voor meer info.

Nacht van de maan

Wandelmarathon ’s nachts
Om voldoende afstand te garanderen zullen we vertrekken in waves tussen 20u30 en 23u. Bij inschrijving kies je je tijdslot waarbinnen je vrij kan starten. Er is dus geen startschot.
5 waves:

 • 20u30-20u59
 • 21u00-21u29
 • 21u30-21u59
 • 22u00-22u29
 • 22u30-23u00

Sundown Walk

Wandeling bij zonsondergang
Om voldoende afstand te garanderen zullen we vertrekken in waves tussen 19u00 en 20u. Bij inschrijving kies je je tijdslot waarbinnen je vrij kan starten. Er is dus geen startschot.
3 waves:

 • 19u00-19u29
 • 19u30-19u59
 • 20u00-20u30

Het aantal plaatsen per wave is gelimiteerd.

De finish sluit om 9u30!

De polsbandjes worden niet opgestuurd, maar kunnen ter plaatse afgehaald worden vanaf 18u30.

Adres : Park Hallehof - Kasteeldreef 55 - 3980 Halle-Zoersel

Ten laatste 1 week voor het evenement krijgen alle deelnemers een bevestigingsmail met daarin hun E-ticket. Met dit E-ticket kan je ter plaatse je polsbandje afhalen op de eventsite.

 • Medaille
 • Westmalle EXTRA (33 cl – enkel 16+)
 • Kwalitatieve bevoorradingen onderweg (3 bevoorradingspunten: op 9,3 km – 21 km – 33 km)
 • Sportinez verzekering voor lichamelijke ongevallen
 • Pastamaaltijd (optioneel)
 • Medaille
 • Kwalitatieve bevoorrading onderweg
 • Sportinez verzekering voor lichamelijke ongevallen

3 bevoorradingsposten onderweg

 • 9.3 km
 • 21 km
 • 33 km
 • Eindbevoorrading aan de finish
Rustpost 1 km toiletten drank eten
't Renteniershuis'
RP1 : 21u30 – 1u
9,3 ja water & AA Drink banaan & suikerwafel
Rustpost 2 km toiletten drank eten
't Landelijke Gilde
RP2 : 23u – 4u
21 ja water soep & brood
Rustpost 3 km toiletten drank eten
Mintjes Arena
RP3 : 0u30 – 7u15
33,5 ja water & Alpro choco rijsttaartje & Belvita graanreep

Het T-shirt is te bestellen bij inschrijving of is ter plaatse aan te kopen (zolang de voorraad strekt)

Het is een functioneel sportfit T-shirt (geen katoen!), er zijn vrouwen -en mannenmaten beschikbaar. Opgelet, de vrouwenmaten vallen klein. Heb je normaal een Medium als kledingmaat, bestel dan een Large.

Super lekkere pasta voor je aan je tocht begint, dat is een strak plan! De Tempelier, cateraar uit de buurt uit Wechelderzande, gaat er voor zorgen dat jullie genoeg krachten opdoen voor 10 of 42 km stappen.

Je hebt de keuze uit spirelli of penne wat pasta betreft, en je heb keuze tussen verschillende sauzen.

Geen pasta besteld bij inschrijving? Ter plaatse kan je ook nog een pastabeker aankopen.

De meest nabije bushalte is HALTE EIKENLAAN (lijn 410/414/618/619). Van daar is het 500 m naar de start/finishzone.

De parking van de LIDL is beschikbaar (Kapellei 180, 2980 Zoersel) – 500 m van de start.

Parking WOK Halle (500 m van de start)

PARCOURS

Het parcours loopt langs rustige landwegen en mooie stukjes natuur over de grondgebieden van Halle, Oelegem, Massenhoven, Viersel, Pulle, Vorselaar, Pulderbos, Zoersel, Oostmalle, Westmalle, Schilde en Sint-Antonius.

Bekijk het parcours

FAQ

Klik op de titels hieronder voor meer info.

Jazeker! Zeker de Sundown Walk is geschikt om met de hond te stappen. Tijdens de Nacht van de Maan mag je hond ook mee, maar moet hij getraind moet zijn voor dergelijke afstand. Onnodig te zeggen dat je hond steeds aangelijnd moet zijn en dat je voorzien moet zijn van poepzakjes (en ze ook daadwerkelijk gebruiken uiteraard).

Het parcours is 70% “offroad”, dus niet op verharde wegen. Dat maakt het erg moeilijk te doen met een rolstoel. Het parcours heeft ook zo’n 600 hoogtemeters, en ook het weer kan de route bemoeilijken.... Ook de Sundown Walk wordt moeilijk met de buggy/rolstoel/handbike. Mits grote banden én wat hulp kan het lukken.

Met een kinderwagen met stevige grote wielen is het zeker te doen!

Nee, dat is helaas onmogelijk. De borstnummers zijn pas klaar de donderdag voor de tocht, op de post doen heeft dus geen zin, want je borstnummer zou pas na het event bij jou in de brievenbus vallen.

Kinderen onder de 6 jaar mogen gratis mee onder begeleiding van een ouder.

Jazeker. Hou er wel rekening mee dat de rustposten misschien nog niet open zijn als je daar passeert als loper. De openingsuren van de rustposten zijn gebaseerd op het tempo van wandelaars.

Als je ingeschreven was voor de AG Nacht van de Maan op 4 juli 2020, dan is je inschrijving automatisch geldig voor de editie van 24 juli 2021. Je krijgt van ons een mail om je gewenste tijdslot om te starten te kiezen.
Was je ingeschreven in 2020 voor de Dag van de Zon (die we dit jaar niet gaan organiseren) , dan kan je je inschrijving laten overzetten naar de Nacht van de Maan, of je kan om een terugbetaling vragen van je inschrijving. Stuur hiervoor een mailtje naar info@golazo.com.

Was je bij de dappere stappers die een combi boekten van de Dag van de Zon + de Nacht van de Maan, dan kan je ook een mailtje sturen voor terugbetaling van de combi en dan indien gewenst een nieuwe deelname voor de Nacht van de Maan terug boeken.

We hebben het concept zoals het vroeger was een beetje aangepast om de veiligheid en het comfort van jullie, onze deelnemers, te verhogen.

 • Gelimiteerd aantal deelnemers (200 per wave)
 • Vrije start in het door jou gekozen tijdslot ( voor de Nacht vd Maan is dat tussen 20u30 en 23u, voor de Sundown Walk tussen 19u en 20u30)
 • Je wandelt over de startlijn en volgt de pijlen
 • Je draagt een frontale lamp (borst-of hoofdlamp)

Ja. De finish is open tot 9u op zondagochtend voor de 42 km-stappers. Voor de Sundown-stappers sluit de finish om 23u.

Nee, dat is niet mogelijk dit jaar omwille van de COVID-19 regelgeving.

Wat neem ik mee?

 • Goede (ingelopen) wandelschoenen en wandelkousen (eventueel een extra paar voorzien om te kunnen wisselen onderweg)
 • Aangepaste kledij (regenkledij/bescherming tegen de zon)
 • Drinkbus en/of herbruikbare beker (geen wegwerpbekers beschikbaar, we proberen zo weinig mogelijk afval te hebben)
 • Eventueel extra tussendoortjes
 • Eventueel medicatie indien nodig
 • een zaklamp/hoofdlamp en een fluo hesje voor 's morgens en 's avonds .
 • warme kledij

Voorbereiding & training

De organisatie raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en het tempo dat je je lichaam wil opleggen.

Het voorleggen van een medisch attest is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij doorkrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt hieraan geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je HIER.

Goede doel

Stap darmkanker de wereld uit!

De vzw Stop Darmkanker is een non-profitorganisatie die iedereen wil overtuigen van het belang van vroegtijdig opsporen van darmkanker.

Informatie en voorlichting zijn cruciaal voor een ziekte waar 1 op 20 Belgen ooit mee geconfronteerd wordt. Jammer genoeg is de kennis over deze problematiek nog onvoldoende. Iedere dag wordt bij 23 Belgen de diagnose van darmkanker gesteld. Iedere dag verliezen 9 families een dierbare aan darmkanker. Het goede nieuws is dat je meer dan 90% kans op genezing hebt als darmkanker in een vroege fase gevonden wordt.

Een gezonde levensstijl speelt ook een belangrijke rol in de preventie van darmkanker. Naast het vermijden van overgewicht, roken en overmatig alcoholgebruik zijn een gezonde en evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging heel belangrijk.

Jouw deelname aan de "AG Nacht van de maan" is niet alleen belangrijk voor jezelf. Dankzij jouw steun kunnen we nog meer acties voeren en darmkanker hopelijk ooit een halt toeroepen.
We zijn er van overtuigd dat darmkanker een zeldzame ziekte kan worden.

#samensterk

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE

Golazo Sports
Schoebroekstraat 8
3583 Paal-Beringen
België
Golazo