Praktische info


Programma & locatie


Deelnamepakket


Afhalen borstnummer


Bevoorrading


Timing met chip


Kleedkamers en bewaarplaats sporttassen


Gentse Luuper


Bereikbaarheid & parking


Voorbereiding en veilig sporten


Hier kan je vanaf vrijdag de uitslagen vinden van de Runner's Lab Midzomernachtrun 2019.

Uitslagen 2019

Uitslagen 2018

Uitslagen 2017

De Stad Gent en De Lijn doen er alles aan om de bereikbaarheid van de Midzomernacht Gent zo optimaal mogelijk te houden. We zetten alle opties om dit evenement te bereiken even voor u op een rijtje

Te voet

Wie in en rond de Watersportbaan woont, kan best te voet komen naar de start. Zoeken naar een parkeerplaats of een vrije fietsenstalling is dan niet nodig.

Met de fiets

Snel en goedkoop naar de Midzomernachtrun Gent gaan, doet u met de fiets.
Extra fietsenstallingen worden voorzien in de Zuiderlaan ter hoogte van de Topsporthal.
Er zijn ook fietsenstallingen voorzien op elke P+R. Gevaarlijk gestalde fietsen worden om veiligheidsredenen verwijderd.

Raadpleeg de fietsrouteplanner via de link fietsrouteplanner.gentfietst.be en stippel snel en gemakkelijk uw eigen fietstraject uit. De planner is een digitale kaart die werkt zoals een gps-systeem: u geeft aan waar u vertrekt en waar u naartoe wilt en enkele tellen later stelt de planner u een route voor.

Hebt u zelf geen fiets?
U kunt een fiets huren bij de Fietsambassade Gent: www.defietsambassade.gent

Met het openbaar vervoer

De Lijn heeft een uitstekend aanbod om u naar Midzomernacht Gent te brengen.

Belangrijk:

  • Op vrijdag 28 juni 2019 vanaf 20 uur is de reisweg van de bussen richting Blaarmeersen onderbroken in de Zuiderlaan en beperkt tot eindhalte Belvédère. Dit gaat om buslijnen: 38 Gent Blaarmeersen - Sint-Amandsberg Achtendries, 39 Gent Blaarmeersen - Oostakker Dorp, 41 Gent Blaarmeersen - Merelbeke Kwenenbos, 43 Gent Blaarmeersen - Melle Caritas - Bottelare & 6 Gent Watersportbaan - Mariakerke Post.

Tijdens Midzomernacht Gent gelden alle normale vervoerbewijzen, zoals abonnementen of een Lijnkaart. Alle informatie en dienstregelingen vindt u op: www.delijn.be.

Vanuit heel wat gemeenten of steden geraakt u gemakkelijk met de trein in Gent.
Het treinstation Gent -Sint-Pieters ligt op wandelafstand van de Topsporthal.
Alle informatie en dienstregelingen vindt u op www.belgianrail.be.

Auto + openbaar vervoer

Parkeer uw auto op een gratis park-and-ride (P+R) en reis verder met tram of bus naar Midzomernacht Gent www.delijn.be/nl/gemeenten/gemeente/gent#parking Op elke park-and-ride zijn er fietsenstallingen voorzien.
Bovendien zijn een aantal P+R-parkings voorzien van Trapido-deelfietsen. Ze kunnen ter plekke worden ontleend met behulp van de smartphone, download de app smartbikes. Het is dus niet nodig om op voorhand te reserveren. Let wel, de fietsen moeten weer worden teruggebracht naar de plaats waar ze werden ontleend. Meer info via www.trapido.gent.

Parking BLAARMEERSEN (700 plaatsen)

Parking Blaarmeersen kan gebruikt worden.

WATERSPORTBAAN (230 plaatsen)

Deze P+R zal niet beschikbaar zijn op vrijdag 28 juni 2019 en zal de shuttle ook niet rijden.

GENTBRUGGE ARSENAAL (200 plaatsen) Gratis parking: TRAM 2

Brusselsesteenweg, 9050 Gentbrugge
Via E17 afrit 10, op N9 richting Melle: stap vlakbij de parking op tram 2 aan de halte Schooldreef.

HEKERS (68 plaatsen) Gratis parking: LIJNEN 2, 70, 71

Ter Linden 29, 9052 Zwijnaarde
Vanop N60, volg N469 (Tramstraat) richting Merelbeke. Aan het kruispunt met Heerweg Noord rechtsaf en volg dan de tramsporen. Aan de eindhalte van de tramlijn, rechtsaf. P+R aan de rechterkant.
5 Trapido-deelfietsen aanwezig

WONDELGEM (46 plaatsen) Gratis parking: TRAM 1

Liefkensstraat 39-45, 9032 Wondelgem
Vanop R4, aan de afrit Wondelgem.

B-Parking Sint-Pietersstation:

Naast de P+R mogelijkheden hierboven opgesomd, kunt u ook gebruik maken van de ondergrondse betaalparking aan het Sint-Pietersstation. Deze parking telt 1.580 plaatsen waaronder 47 plaatsen voor personen met een handicap, 9 Cambioplaatsen en 6 plaatsen voor elektrische wagens (met laadpunt). Het station wordt bediend door alle centrumlijnen. GPS coördinaten inrit Parking : 51.036135; 3.704544 - Gent Sint-Denijslaan. De ondergrondse parking is rechtstreeks toegankelijk vanaf de R4 rond Gent via de Valentin Vaerewyckweg en de Timichegtunnel. Het treinstation Gent Sint-Pieters ligt op 2,5 km wandelafstand van de Topsporthal/Blaarmeersen.

Parkeergarage Sint-Pietersplein - Volg P10

Deze parking telt 700 parkeerplaatsen, waaronder 3 parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Er zijn 2 oplaadpunten voor elektrische wagens.

De taxi brengt u tegen een redelijke prijs veilig en snel thuis. Meer informatie op www.stad.gent/taxi

Vlak bij het start en aankomst aan de Watersportbaan zijn er gratis parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een handicap, ook waar betalend parkeren of blauwe zone geldt. Gratis parkeren geldt echter niet in de ondergrondse parkings. Opgelet: met een parkeerkaart voor personen met een handicap mag u wel niet parkeren op voorbehouden bewonersplaatsen.

Huur standruimte in de Topsporthal als verzamelpunt voor uw lopers en en supporters. Deze plek is ideaal om jullie eigen tent te plaatsen en in groep af te spreken.
Op die manier is dit ook de ideale en meest sportieve teambuilding voor jouw bedrijf of organisatie!

Wenst u graag met uw bedrijf of vereniging aanwezig te zijn? Dat kan! Reserveer vandaag nog uw standruimte!

Praktische informatie:

  • Opbouw: zaterdag 22 juni van 17u00 tot 19u00
  • Afbouw: zaterdag 22 juni vanaf 23u30
Enkel visibiliteit van het bedrijf of de vereniging is toegelaten. Mogen wij vragen de exacte naam of tekst vooraf aan ons door te geven.
In de tent kunt u gadgets, borstnummers,... verdelen. Commerciële activiteiten of sampling aan voorbijgangers zijn niet toegestaan.

Togen, frigo's, etc. zijn niet toegelaten. U kunt drank- en foodbonnetjes vooraf bij ons aankopen aan gunstige tarieven. De cateringwagens bevinden zich in de onmiddellijke omgeving van de bedrijvenstandruimte.
Reserveren kan via bijgevoegd formulier tot 12 juni. Opgelet de beschikbare oppervlakte is beperkt.

Vul hier jouw bestelformulier in!

De Midzomernachtrun is na vele jaren uitgegroeid tot een klassieker in Gent. Ook dit jaar kunnen de deelnemers kiezen uit drie afstanden: 5 km, 10 km of 15 km. Bij de laatste 2 afstanden is er elektronische timing voorzien.

Runners' lab is een loopspeciaalzaak gekend om zijn persoonlijke aanpak en service. Bezoek hen in één van de verschillende filialen. Meer info op www.runnerslab.be.

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je hier.

De organisatie hanteert daarnaast een minimumleeftijd van 12 jaar.