De organisatoren van de Memorial Van Damme en de Koninklijke Belgische Atletiekbond hebben hun lopende samenwerking in een nieuwe overeenkomst gegoten.

Benevens tot een jaarlijkse financiŽle steun aan de KBAB, verbindt de Memorial er zich eveneens toe iedere zomer een aantal 'clinics' te organiseren, waar topatleten de Belgische beloften tips en trainingsadvies zullen geven.

Verder zullen de Memorial en de KBAB gezamenlijke initiatieven ontwikkelen ter bevordering en promotie van de atletieksport. De nieuwe overeenkomst werd afgesloten voor een periode van 10 jaar en loopt tot 2016.

"Met deze langdurige overeenkomst wensen wij de hechte relatie tussen de KBAB en de Memorial te bevestigen, alsmede ons geloof in de toekomst van de Belgische atletiek", aldus Wilfried Meert, Voorzitter van de Memorial Van Damme.

"Ook wij zijn zeer tevreden met deze nieuwe overeenkomst", zegt Eddy De Vogelaer, Co-voorzitter van de KBAB. "De Memorial bezorgt onze atletiek een enorme uitstraling in binnen- en buitenland en werkt inspirerend op de talloze jongeren die, in het spoor van Kim Gevaert en Tia Hellebaut, aan atletiek willen doen."