Memorial Van Damme - Belgacom


     
Memorial en KBAB verlengen samenwerking tot 2016
De organisatoren van de Memorial Van Damme en de Koninklijke Belgische Atletiekbond hebben hun lopende samenwerking in een nieuwe overeenkomst gegoten.

Benevens tot een jaarlijkse financiële steun aan de KBAB, verbindt de Memorial er zich eveneens toe iedere zomer een aantal 'clinics' te organiseren, waar topatleten de Belgische beloften tips en trainingsadvies zullen geven.

Verder zullen de Memorial en de KBAB gezamenlijke initiatieven ontwikkelen ter bevordering en promotie van de atletieksport. De nieuwe overeenkomst werd afgesloten voor een periode van 10 jaar en loopt tot 2016.

"Met deze langdurige overeenkomst wensen wij de hechte relatie tussen de KBAB en de Memorial te bevestigen, alsmede ons geloof in de toekomst van de Belgische atletiek", aldus Wilfried Meert, Voorzitter van de Memorial Van Damme.

"Ook wij zijn zeer tevreden met deze nieuwe overeenkomst", zegt Eddy De Vogelaer, Co-voorzitter van de KBAB. "De Memorial bezorgt onze atletiek een enorme uitstraling in binnen- en buitenland en werkt inspirerend op de talloze jongeren die, in het spoor van Kim Gevaert en Tia Hellebaut, aan atletiek willen doen."
Jackpot voor atleet die alles wint
De jackpot van 1 miljoen dollar zal in 2007 opnieuw verdeeld worden onder de atleten die op alle zes de Golden League-meetings hun discipline winnen.

De IAAF keert zo terug naar het formaat van 2003 tot 2005. Dit jaar ging de helft van de jackpot naar de atleten die alles wonnen en de andere helft naar zij die zich op minstens vijf van de zes meetings de beste toonden.

Als in 2007 niemand er in slaagt een foutloos parcours af te leggen in de Golden League, zal er wel alsnog 500.000 dollar verdeeld worden onder de atleten die slechts één keer geklopt werden.

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen zijn er vijf disciplines voor de Golden League. Voor de mannen zijn dat de 100 meter, de 1.500 meter, de 110 meter horden, het hinkstapspringen en het speerwerpen.

De vrouwen kunnen in de 100 meter, de 400 meter, de 100 meter horden, het hoogspringen en het polsstokspringen jacht op de jackpot maken.

De Golden League start op 15 juni in Oslo en eindigt op 16 september in Berlijn. De Memorial Ivo Van Damme in Brussel staat op vrijdag 14 september op het programma.
Meert: '2006 was fabelachtig atletiekjaar'
Wilfried Meert, organisator van de Memorial Van Damme, is tevreden dat zowel Kim Gevaert als Tia Hellebaut de Nationale Trofee voor Sportverdienste hebben gekregen.

Wilfried Meert, die meezetelde in de jury van de Trofee voor Sportverdienste, legde de beslissing van de jury om voor twee laureaten te kiezen uit. "Het is heel moeilijk om prestaties in het hoogspringen en de sprint met elkaar te vergelijken."

"Als je de wereldrankings erbij neemt, is de 2m03 in het hoogspringen meer waard dan de tijden van Kim in de sprint, maar de twee afstanden winnen in de korte sprint, de koningsdiscipline in de atletiek, is niet iedereen gegeven. Ze verdienen allebei de Trofee."

"Ik denk dat, als één van de twee gekozen was, de andere ontgoocheld zou geweest zijn, maar niet jaloers. Ze zijn erg goede vriendinnen en ze delen dezelfde kamer bij verplaatsingen naar het buitenland."

Mogelijk wordt voor de Gouden Spike (die de beste Belgische atleet van het jaar bekroont) aan eenzelfde beslissing gedacht".

"Het jaar 2006 was een fabelachtig jaar voor de Belgische atletiek. In Göteborg barstte het los. Sinds deze zomer is het aantal aangeslotenen bij de clubs gevoelig gestegen."
Vorige berichten
 
info@memorialvandamme.be - ticketinfo: 02/478 20 25
copyright 2003, Memorial Van Damme vzw - Marathonlaan 119, 1020 Brussel