Wilfried Meert, organisator van de Memorial Van Damme, is tevreden dat zowel Kim Gevaert als Tia Hellebaut de Nationale Trofee voor Sportverdienste hebben gekregen.

Wilfried Meert, die meezetelde in de jury van de Trofee voor Sportverdienste, legde de beslissing van de jury om voor twee laureaten te kiezen uit. "Het is heel moeilijk om prestaties in het hoogspringen en de sprint met elkaar te vergelijken."

"Als je de wereldrankings erbij neemt, is de 2m03 in het hoogspringen meer waard dan de tijden van Kim in de sprint, maar de twee afstanden winnen in de korte sprint, de koningsdiscipline in de atletiek, is niet iedereen gegeven. Ze verdienen allebei de Trofee."

"Ik denk dat, als één van de twee gekozen was, de andere ontgoocheld zou geweest zijn, maar niet jaloers. Ze zijn erg goede vriendinnen en ze delen dezelfde kamer bij verplaatsingen naar het buitenland."

Mogelijk wordt voor de Gouden Spike (die de beste Belgische atleet van het jaar bekroont) aan eenzelfde beslissing gedacht".

"Het jaar 2006 was een fabelachtig jaar voor de Belgische atletiek. In Göteborg barstte het los. Sinds deze zomer is het aantal aangeslotenen bij de clubs gevoelig gestegen."