Op zondag 29 maart opent Mechelen de Alpro Urban Walk Series 2020. Na een succesvolle lancering in 2019 met 4 events die compleet volzet waren, staan er dit jaar 6 steden op de planning. Het is de eerste keer dat dit vernieuwende wandelconcept naar Mechelen komt.

Mechelen en 'Urban' is een prima combinatie. "Mechelen is al jaren vertrouwd met de Urban Trail, waarbij lopers in het hart van de stad langs historische en markante plekken lopen en fascinerende gebouwen doorkruisen", legt Greg Broekmans van Golazo sports uit. "Maar ook bij wandelaars is er veel vraag om aan deze unieke ontdekkingstocht mee te doen. Met de Alpro Urban Walk maken we een parcours op maat van de wandelaars, vol beleving. Deelnemers komen op plekken waar ze anders nooit komen en ontdekken de stad op eigen tempo."

Op zondag 29 maart zal de eerste Alpro Urban Walk Mechelen plaatsvinden. Na de start op de Grote Markt leidt een parcours van ongeveer 10 km de deelnemers onder andere door de Vleeshalle en Brouwerij Het Anker, waar iedereen kan genieten van een frisse Maneblusser. In het uitgebreide deelnamepakket zullen ook nog vele andere typische Mechelse versnaperingen zitten en een leuk souvenir. Daarnaast biedt title partner Alpro onderweg een gezond rustmoment aan.

"Als sportschepen ben ik blij dat Golazo naast de Urban Trail nu ook met de Urban Walk van start zal gaan in Mechelen", aldus Abdrahman Labsir. "Door de laagdrempeligheid van de sportieve activiteit willen we zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen van binnen en buiten Mechelen. Dit zal wederom een unieke manier zijn om onze historische stad te bewonderen. Het stadbestuur stelt zijn gebouwen graag open om er samen een mooie eerste editie van te maken."

GEZOND ETEN EN BEWEGEN HAND IN HAND

Voor titelpartner Alpro gaan gezond eten en bewegen hand in hand. "Steeds meer mensen zijn bezig met positieve keuzes. Betere eetgewoontes, voor jou en de planeet, én meer bewegen treden daarbij sterk op de voorgrond. Net dat wilt Alpro aanmoedigen. Via de Urban Walks laat Alpro mensen ontdekken hoe makkelijk het kan zijn om meer plantaardig te eten en te bewegen in een buitengewoon kader. Want elke stap, groot of klein, maakt dat je goed bezig bent!", zegt Stephen Gelders, Country Director van Alpro Belux.

Na de Alpro Urban Walk Mechelen volgen nog 5 unieke stadswandelingen. Van Brussel (24 mei), Gent (20 september) en Antwerpen (11 oktober) geven we de data nu al vrij. Daar komen nog 2 nieuwe steden bij, waarvan data en locatie later bekendgemaakt worden.