Zaterdagavond 14 december is de Mechelse binnenstad voor de zesde keer het decor van de magische Mechelen Urban Trail. Zowat 4000 lopers verkennen op een parcours van 6 en 10 km verschillende belangrijke Mechelse gebouwen en bezienswaardigheden.

Dit is de derde keer dat de Urban Trail een speciale kersteditie wordt en deel uitmaakt van het winterse programma Mechelen houdt je Warm. Zo krijg je tijdens deze wintercampagne niet alleen een ruim aanbod in culturele en feestelijke activiteiten maar ook dit sportieve gebeuren! 

Schepen van Sport Abdrahman Labsir geeft meer uitleg: "Als sportschepen ben ik blij dat we ook dit jaar de Urban Trail in Mechelen mogen ontvangen. Het is een mooi sportevent, waar beleving centraal staat. We willen immers zoveel mogelijk mensen aan het bewegen krijgen, dat dit kan in een mooie setting van een historische stad met zijn prachtige gebouwen en monumenten en tussen de mooie kerstverlichting maakt het concept uniek. Het zal dus zweten én genieten worden voor de deelnemers. Ik wens ze alvast veel succes maar vooral een mooie ervaring."

23 LOCATIES

Een passage door 23 locaties staat de deelnemers te wachten. Nieuw op het parcours zijn onder andere het Predikheren, het voormalige klooster dat nu de bibliotheek van de 21e eeuw herbergt, het Paleis van Margaretha van Oostenrijk, beter gekend als de Rechtbank van Mechelen én de Vleeshalle, de nieuwste culinaire hotsport van de stad. Na de finish kan elke deelnemer genieten van een lekkere soep, aangeboden door Delhaize, en een fris getapte Maneblusser Wit. Na afloop kan je nog verder genieten in één van de winterbars of op de kerstmarkt aan de Dijle (Vismarkt, Haverwerf, Van Beethovenstraat en Korenmarkt)

INSCHRIJVEN

Wie er zaterdag bij wil zijn kan nog steeds inschrijven. Dit kan online t.e.m. vrijdag 13 december of ter plaatse in de sporthal van het Sint-Romboutscollege vanaf 18u.