Praktische info


Deelnamepakket


Steun Plan International België en ontvang een leuk gadget ter plaatse!


Programma & locatie


Startprocedure in waves


Geen tijdsopname


Afhalen borstnummer & T-shirt


Kleedkamers & bewaarplaats sporttassen

Bevoorrading


Bereikbaarheidsinfo


Veilig sporten


Urban Trail®?

Na 5 succesvolle edities kunnen we haast niet wachten op de volgende editie! Op zaterdagavond 14 december is de Mechelse binnenstad hét decor voor de magische Keytrade Bank Urban Trail® Mechelen, een uniek loopevenement over 6 km en 10 km langs en door tal van belangrijke Mechelse gebouwen. Voor iedereen die van het stadsleven houdt en de binnenstad in het avondlicht op een andere manier wil leren kennen, is de Keytrade Bank Urban Trail® Mechelen een must!

De Mechelen Urban Trail is meer dan een loopwedstrijd, het is ware ontdekkingstocht op loopschoenen. Het prachtige erfgoed van de binnenstad, gecombineerd met het enthousiasme van duizenden sportievelingen creëert een ongeziene sfeer onder de deelnemers.

Alles dat Mechelen bijzonder maakt, ontdek je op zaterdagavond 14 december. Locaties worden één voor één vrijgegeven in oktober en november.

Het Predikheren

Het barokke klooster uit de 17de eeuw draagt de sporen van haar rijke geschiedenis. Na de grondige renovatie heeft het klooster een nieuwe bestemming als bibliotheek van de 21ste eeuw gekregen. Het is een ontmoetingsplek voor de buurt, de stad en de wereld. Een gastronomisch restaurant, een koffiebar, een culturele performance- en tentoonstellingsruimte, co-working space: dynamiek gegarandeerd.

Brouwerij Het Anker

Geen Mechelen Urban Trail zonder passage in Brouwerij Het Anker! Dit is een échte familiebrouwerij die al 5 generaties lang bier brouwt, o.a. het gerenommeerde Gouden Carolusbier.

Rechtbank

Het " Hof van Savoye " oftewel het "Paleis van Margaretha van Oostenrijk" is dezer dagen de Rechtbank van Mechelen. Het is één van de eerste renaissancegebouwen in de Nederlanden in de 16e eeuw. En wij lopen er door!

Dossin Kazerne en Dossin Museum

Deze kazerne kreeg in 1942 de sinistere functie van "Sammellager", verzamelkamp voor Joden, Roma en Sinti. De centrale ligging van de kazerne (precies tussen Antwerpen en Brussel, waar de meeste joden woonden), de spoorlijn naast de kazerne en de gesloten structuur maakten deze locatie tot het ideale deportatiecentrum. Tussen juli 1942 en september 1944 werden er 25.274 joden en 354 Roma en Sinti verzameld en weggevoerd richting Auschwitz-Birkenau en enkele kleinere kampen. Twee derde van de gedeporteerden werd onmiddellijk na aankomst vergast.

Museum Hof van Busleyden

Een prachtig renaissance stadspaleis, dat ook vandaag een plaats van ontmoeting en gesprekken is, een broedplaats van ideeën en een verzamelplek van kunst.

Vleeshalle

Vroeger verkochten slagers hier hun koopwaar, nu is het een culinaire hotspot in Mechelen. Twaalf standhouders én een popup geven elke dag het beste van zichzelf.
Deze smaakmakers maken verse gerechten om ter plekke op te eten of verkopen topingrediënten om thuis mee aan de slag te gaan.

Martin's Patershof

Martin's Patershof is prachtig gelegen midden in het historische stadscentrum van Mechelen. Deze voormalige kerk van de minderbroeders van Mechelen is dezer dagen een prestigieus viersterrenhotel, én een splinternieuwe locatie waar we doorlopen op 14 december!

We raden je aan om met de fiets of het openbaar vervoer te komen naar het Sint Romboutscollege.
Er is een fietsstalling voorzien in het college.

De ondergrondse parkings in de binnenstad worden afgesloten tussen 19u en 24u, als je daar parkeert, kan je pas na middernacht de ondergrondse parking verlaten. We raden je aan te parkeren op de grindparking Nekker. We voorzien shuttle-bussen naar het centrum tussen 19u en 24u. Elke 5 minuten is er een bus die je naar het centrum brengt en je naderhand weer terug naar parking Nekker brengt.

Tot 14u rijdt de Shopping Shuttle tot de eindhalte op de Grote Markt.
Van 14u tot 24u rijdt de Shopping Shuttle tussen de Stadsschouwburg (Veemarkt) en de grindparking P&R Nekker.

Kom je met de trein, en stap je af in het Station van Mechelen, dat is 1400 m van de Veemarkt. Stap je af op halte Mechelen Nekkerspoel, dan is het slechts 550 meter wandelen naar de Veemarkt.

Betalende parkings : Bruul, Zwartezustervest, Tinel, Hoogstraat
Gratis parkings : Zandpoortvest, Rode Kruisplein, Nekker

Parking Nekker is bereikbaar via het Douaneplein.

[an error occurred while processing this directive]