X

Schitterende tweede editie van Lampiris Leuven Nature Trail

In Leuven heeft zondag voor de tweede keer de Lampiris Leuven Nature Trail plaatsgevonden, dat is de derde manche van de Lampiris Nature Trail Series.

Lees meer

UITSLAGEN

Video

PRAKTISCHE INFO

Klik op de titels hieronder voor meer info.

 • 7:00 – opening inschrijvingen Martelarenplein Leuven
 • 7:57 – 12:57: Vertrek treinen Station Leuven
 • Dienstregeling treinen station Leuven*
  • 7:57 – Vertrekt trein 1 
  • 8:57  - Vertrek trein 2
  • 9:57  - Vertrek trein 3
  • 10:57  - Vertrek trein 4
  • 11:57  - Vertrek trein 5
  • 12:57  - Vertrek trein 6

* Deelnemers hebben de keuze om tijdens hun online registratie zelf te kiezen met welke trein ze richting de vertrekstations van Oud-Heverlee (12 km) en Sint-Joris-Weert (16km en 25km) en dit zolang er plaatsen beschikbaar zijn. 

 • 8:20 – 13:20: Vrij vertrek lopers in Sint-Joris-Weert & Oud-Heverlee
 • 17:00 – Sluiting finish

De Lampiris Leuven Nature Trail is een event dat wordt georganiseerd met een zo laag mogelijke impact op de natuur, het milieu en de omgeving. Daarom worden deelnemers aangespoord  om maximaal te kiezen voor duurzame transportmethodes.
Het Station van Leuven is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer:

Er bevinden zicht 2 grote fietsparkings vlakbij de centrale eventsite:

 • het station van Leuven (onder het professor van Overstraeteplein)
 • De Kop van Kessel-Lo

Komt u met de wagen ? U kan terecht op volgende websites voor meer informatie:
https://www.leuven.be/parkeren
http://www.parkingdebond.be/ (parking onder eventsite)

 • Een uniek trailconcept waarbij je met de trein richting de startplaats gaat
 • Je treinticket richting de start in Oud-Heverlee (12 km) of Sint-Joris-Weert (16 km – 25 km )
 • Exclusieve herinneringsmedaille
 • Kleedkamers
 • Uitgebreide bevoorrading onderweg en aan de finish:
 • Uitslagen beschikbaar online
 • Parcoursbeschrijving online
 • Sportinez-verzekering tijdens de wedstrijden. Klik hier voor meer info.
 • Elektronische tijdsopname

In Sporthal Rijschool (Rijschoolstraat 21) worden er aparte kleedkamers en douches voor mannen en vrouwen voorzien. De kleedkamer ligt op 1 km van het Martelarenplein en is geopend van 10 tot 16u30.
Op het Martelarenplein zelf is er een tent voorzien waarin je je eveneens kan omkleden.

Je sporttas kan je tijdens het event achterlaten aan de stand "bewaring sporttas". Er zal een gekleurde sticker met nummer op je tas gekleefd worden. Hetzelfde gekleurde nummer wordt ook op je polsbandje gekleefd en op je arm geschreven. Na het lopen kan je enkel op vertoon van je polsbandje met "vestiairesticker" en/of het nummer op je arm je sporttas terug ophalen.

Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

BEKIJK HIER HET PARCOURS
VAN DE LAMPIRIS LEUVEN NATURE TRAIL!

Na het afhalen van je deelnamepakket op het Martelarenplein in Leuven vertrek je per spoor richting de startlocaties. Aangekomen in Oud-Heverlee (+- 10 min. sporen) of Sint-Joris-Weert (+-14 min. sporen) kan je vrij starten, net buiten de stations. Op beide locaties ligt een timingmat voor de lopers. Het klassement wordt opgemaakt op basis van de netto-tijden.

Onderweg is er 1 bevoorrading voor de 12 km , 2 bevoorradingen voor de 16 en 3 bevoorradingen voor de 25 km met water, sportdrank en snacks.

Het traject loopt volledig door het groen terug naar centrum Leuven. Een uniek traject door Heverlee bos, de Abdij van Park en de groene rand rond Leuven. Finishen doen we voor het nieuwe Stadskantoor (op 50m van het station).

12km = 115 hoogtemeters
16km = 180 hoogtemeters
25km = 300 hoogtemeters

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je hier.

De NN Running Club is een sportieve community waar je beloond wordt voor je activiteiten en je engagement. Log je stappen en je sportsessies, geef anderen een motiverende schouderklop door hun activiteiten te liken en nodig je vrienden uit om NN coins te verzamelen. Deze credits kan je in de webshop gebruiken voor exclusieve items en voordelen. Daarnaast vind je op deze inspirerende site tal van tips & tricks van de clubexperts en kun je regelmatig deelnemen aan toffe challenges, individueel of in team. Werken aan een gezonde, energieke levensstijl was nog nooit zo leuk! Lid worden van de NN Running Club is heel eenvoudig en volledig gratis.

Lid worden van de NN Running Club

WAT IS HET?

De Lampiris Leuven Nature Trail is een uniek loop- en wandelevenement met een zo laag mogelijke impact op milieu en omgeving.

Deelnemers verzamelen bij het station van Leuven (Martelarenplein) voor het afhalen van hun startnummer. Op dit startnummer staat een QR code die geldt als treinticket naar de startplaatsen in Oud-Heverlee (12 km) en Sint-Joris-Weert (16 & 25 km). Geen papieren treintickets, geen afval.

Deelnemers kiezen bij inschrijving het vertrekuur van de trein (= bindend): 7u57, 8u57, 9u57, 10u57, 11u57 of 12u57. Per slot zijn er 460 plaatsen beschikbaar.

We moedigen deelnemers trouwens aan om met de fiets of de trein naar het station van Leuven te komen. Ook jij kan dus een steentje bijdragen voor een groener evenement.

Aangekomen in Oud-Heverlee (+- 10 min. sporen) of Sint-Joris-Weert (+-14 min. sporen) kan je vrij starten. Op beide locaties ligt een timingmat voor de lopers. Het klassement wordt opgemaakt op basis van de netto-tijden.

Onderweg is er 1 bevoorrading voor de 12 km , 2 bevoorradingen voor de 16 en 3 bevoorradingen voor de 25 km met water, sportdrank en snacks.

Het traject loopt volledig door het groen terug naar centrum Leuven. Een uniek traject door Heverlee bos, de Abdij van Park en de groene rand rond Leuven. Finishen doen we voor het nieuwe Stadskantoor (op 50m van het station).

Bron: GPSies.com

NIVEAUS

25 KM = NIVEAU 3 / 16 KM = NIVEAU 2 / 12 KM = NIVEAU 1

De Lampiris Nature Trail Series mikken op een zeer breed publiek. Zowel ervaren trailrunners als nieuwe lopers die op zoek zijn naar hun eerste trailervaring zijn welkom!

Er is voor ieder wat wils. De verschillende niveaus duiden we aan met een sterrensysteem. Zo kunnen alle deelnemers hun weg vinden in de Lampiris Nature Trail Series.

1* - makkelijk: haalbaar voor iedere loper. Je ideale kennismaking met trailrunning
2* - gemiddeld: leuke uitdaging voor de modale loper
3* - zwaar: pittig parcours over een wat langere afstand, ideaal voor de geoefende loper
4* - zeer zwaar: langere afstand met veel hoogtemeters. Een uitdaging voor de geoefende loper
5* - extreem zwaar, enkele voor veellopers die zich specifiek voorbereiden op lange afstanden met veel hoogtemeters

AGENTSCHAP VOOR NATUUR EN BOS

De Lampiris Leuven Nature Trail wordt georganiseerd in samenwerking met Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Samen gaan we voor een sportieve, duurzame en kwalitatieve natuurbeleving. De parcours worden dan ook uitgewerkt in nauw overleg met de betrokken boswachters.

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), een agentschap van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuur. Het agentschap staat in voor het beleid, het duurzaam beheren en het versterken van natuur samen met alle partners.

Samen met veel verschillende partners creëert het agentschap een groter draagvlak voor natuur. De deur staat open voor iedereen: van een grote multinational die bomen wil planten tot een lokale jeugdbeweging die in een stukje natuur wil kamperen.

Het Agentschap voor Natuur en Bos is de grootste groenbezitter in Vlaanderen. Het beheert 42.300 hectare eigen bossen, natuurgebieden en domeinen. Aangezien het agentschap ook anderen helpt bij het beheren van hun domeinen, beheert het agentschap in totaal zo'n 80.000 hectare bos en natuurgebied.

Het Agentschap voor Natuur en Bos staat duidelijk met zijn twee 'botten' op het terrein. Die terreinkennis en ervaring vormen belangrijke pijlers om het beleid te helpen voorbereiden.

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in hoe je ons evenement hebt ervaren. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën.
Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie

ORGANISATIE

Sportinez & Golazo sports

Schoebroekstraat 8
3583 Paal
T: 0032 11 45 99 00
E: info@golazo.com

Golazo Sportinez