Op zaterdag 27 april stond de Liège-Bastogne-Liège Challenge 2019 op het programma, een combinatie tussen een cyclo en een profkoers.

De Liège-Bastogne-Liège Challenge staat garant voor een totaalbeleving, met naast de sportieve beproeving ook een expo in een expositie village. Het bleek een ware afvalrace, met soms verkleumde maar voldane gezichten aan de finish. De deelnemers, 7500 in totaal, passeerden langs de teampresentatie van de profkoers en kunnen zondag afzakken naar een aparte fanzone om de profs te volgen.

De aanwezigen konden kiezen tussen drie afstanden: 70km, 147km en 266km. Ze kregen o.a. de Côte de la Roche-aux-Faucons, Côte de La Redoute en de Côte de Wanne voor de wielen geschoven waarbij de meest spraakmakende beklimmingen van timing werden voorzien.

Bij de aankomst wachtte er een deugddoende massage en een toffe finisher medaille op de sportievelingen. De LBL Challenge organiseerde zowel op vrijdag als op zaterdag een expo in de Halles des Foires, waar enkele bedrijven met veel plezier hun gamma voorstelden. Daarnaast kon men nog tot rust komen in de Skoda Chill Zone.

Het bleek een erg internationale editie in 2019. Om en bij de 50 nationaliteiten tekenden present aan de start. De meeste deelnemers kwamen uit België, Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Zelfs de Salomonseilanden hadden een vertegenwoordiger. Op naar een volgende editie in 2020!