X

De LBL Challenge wordt uitgesteld!

In het kader van de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus (COVID19) heeft Amaury Sport Organisation, in samenspraak met de Internationale Wielerunie, beslist om Luik-Bastenaken-Luik niet te laten plaatsvinden op de voorziene datum van 26 april.

In nauwe samenwerking met de UCI en de betrokken overheden zijn we aan het bekijken om deze wielerklassieker te verplaatsen naar een latere datum. Bijgevolg zal ook de LBL Challenge uitgesteld worden.

We zijn er ons allen van bewust dat je wellicht erg teleurgesteld bent dat al de voorbereidende inspanningen niet geconcretiseerd zullen kunnen worden volgende maand. Weet dat die teleurstelling er ook is aan de kant van iedereen die bij de organisatie betrokken is.

Meer praktische info met betrekking tot het uitstel van de LBL Challenge volgt snel.

Wij houden je op de hoogte.

De organisatie van de LBL Challenge

Intro

Op zaterdag 25 april 2020 krijg je dé uitgelezen kans om net als de profs je eigen Liège-Bastogne-Liège te rijden. De ultieme uitdaging bestaat erin om het volledige parcours af te leggen, precies op hetzelfde parcours als de profs die een dag later hun opwachting maken. Is deze afstand net iets te hoog gegrepen? Ook de tochten van 70 km en 147 km zijn een mooie uitdaging en laten je kennis maken met de belangrijkste kuitenbijters uit de finale van ‘La Doyenne’

Voor wie houdt van het betere klimwerk zijn de hellingen in de Belgische Ardennen absoluut een uitdaging.

Neem deel aan de oudste klassieker uit de wielersport. Een niet te missen afspraak in het voorjaar!

Parcours Praktische info

Parcours

De ultieme uitdaging is om het volledige parcours af te leggen dat de profs één dag later onder de wielen geschoven wordt. Maar ook de tochten van 70 en 147 km laten je met een aantal stevige kuitenbijters kennismaken.

Zo krijg je o.a. de Côte de la Roche-aux-Faucons, Côte de La Redoute en de Côte de Wanne voor de wielen geschoven waarbij de meest spraakmakende beklimmingen van timing worden voorzien.

Treed in de voetsporen van Philippe Gilbert, Bob Jungels, Alejandro Valverde, Bernard Hinault, Jakob Fuglsang en andere top renners, en zet Liège-Bastogne-Liège op je eigen palmares.

Het parcours wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt!

Praktisch

Deelnamepakket voor elke deelnemer

 • Een verzekering (Geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start/finishlocatie
 • Een uitgebreide bevoorrading* aan elke controlepost met Isostar sportvoeding- en drank, water, bananen, Meli honingkoeken, wafels, ...
 • Technische bijstand
 • Kaderplaatje met chip voor timing + videoregistratie op de belangrijkste hellingen
 • Gepersonaliseerde rugnummer met naam en vlag (enkel voor deelnemers die ingeschreven zijn voor 07/04)
 • Kadersticker met vermelding van hellingen en bevoorradingen
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Koffie aangeboden voor de start
 • Massage bij de finish

medaille

* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Te volgen pijl:

Roze pijl

AFHALEN DEELNAMEPAKKET

 • De kaderplaatjes en rugnummers kunnen afgehaald worden in de Halles des Foires de Liège op de volgende tijdstippen:
  • Vrijdag 24/04 van 14u - 19u
  • Zaterdag 25/04:
   • 266 km: tussen 6u30 en 7u30
   • 147 km: tussen 6u30 en 9u30
   • 70 km: tussen 8u00 en 10u00

SPORTOGRAF

logo SPORTOGRAF

SPORTOGRAF.COM is de officiële fotoservice van Liège-Bastogne-Liège Challenge. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd onder de deelnemers met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen. Aangezien zij zelf actief zijn als fietsers, hebben ze ook een uitstekend gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer. Bekijk hier de 'Best of' van Liège-Bastogne-Liège Challenge 2019

TECHNISCHE BIJSTAND

Technische teams zullen technische ondersteuning bieden op verschillende locaties langs de route. Verschillende mobiele monteurs staan ook stand-by op de route om waar mogelijk te helpen. Mocht u op enig moment hulp nodig hebben, bel dan het noodnummer op de achterkant van uw kaderplaatje.

PROGRAMMA

 • Start:
  • 266 km: 6u30 - 7u30
  • 147 km: 6u30 - 9u30
  • 70 km: 8u00 - 10u00
   Halles des Foires de Liège (Quai de Wallonie 6, 4000 Liège)
 • Aankomst:
  • De aankomst sluit om 20u. Gelieve voor 20u binnen te zijn indien u nog een medaille wilt ontvangen en uw kaderplaatje wilt inleven.

Bereikbaarheid & parkings

 • De officiële parking bevindt zich in de omgeving van de Halles des Foires de Liège .
 • Adres: Quai de Wallonie 6, 4000 Liège.
 • Route: E25/A25 richting Luik - neem afrit 6-Jupille/île Monsin. Volg de bewegwijzering 'LBL Challenge'.
 • Wagens die niet reglementair staan, worden geverbaliseerd en getakeld indien nodig.

Gratis vervoer kleine bagage/kledij *

* Enkel voor de deelnemers van de langste afstand (266 km)

 • Het is mogelijk om een klein zakje met kledij zoals een jasje af te geven aan de bevoorrading in Bastogne (na ongeveer 100 km) tussen 10u en 13u.
 • Plastieken zakken worden voorzien in Bastogne. Je kan jouw plastiek zak na afloop ophalen in de Halles des Foires de Liège vanaf 14u.

FIETSVERHUUR

Prompt Cycle Culture heeft 30 carbonfietsen ter beschikking in de Halles des Foires. Alle fietsen zijn volledige carbonfietsen afgesteld met Shimano Ultegra. Er is keuze tussen fietsen met al dan niet hydraulische remmen. Voor meer info alsook reservatie kan je hier terecht: https://www.prompt.cc/liegebastogneliegecyclehire.aspx

Overnachting

Overnachting lblcyclo
Op zoek naar een verblijfplaats voor de Liège-Bastogne-Liège Challenge? Ardennes-Etape heeft verschillende vakantiehuizen in het aanbod, gaande van 2 tot 60 personen. Ideaal om de inspanning achteraf te vieren met je vriendengroep! Early booking : - 60 euros met de kortingscode LBL2020.

Ontdek de bezienswaardigheden en TO DO's in Luik via deze link.

Inschrijven

ONLINE VOORINSCHRIJVINGEN (tot donderdag 23 april)*

Hieronder vind je de tarieven terug van Liège-Bastogne-Liège Challenge.

  First (beperkte aantal) Early Bird (tot 15/12) Regular (vanaf 16/12 tot 06/04) Last Minute (vanaf 07/04 tot en met 23/04)
70 km 20 € 25 € 30 € 35 €
147 km 35 € 45 € 50 € 55 €
266 km 45 € 55 € 60 € 65 €

IK SCHRIJF ME IN!

Bekijk hier het deelnamepakket

Schrijf je snel in en geniet van voordeel tarieven
*Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje die voorzien is van een chip. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Indien u zich inschrijft verklaart u zich automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

DAGINSCHRIJVINGEN*

Hieronder vind je de tarieven terug van Liège-Bastogne-Liège Challenge.

Tarieven Inschrijvingen ter plaatse (24/04 - 25/04)
70 km 35 €
147 km 55 €
266 km 65 €

Inschrijvingen kan ook ter plaatse op:
Vrijdag 24/04:

 • 14u – 19u

Zaterdag 25/04:

 • 266 km: 6u30 – 7u30
 • 147 km: 6u30 – 9u30
 • 70 km: 8u00 – 10u00

*Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje die voorzien is van een chip. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Indien u zich inschrijft verklaart u zich automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

TOUROPERATOR INSCHIJVING

Om als touroperator een groep in te schrijven (minimum 10 personen) gelieve contact op te nemen met de organisator via info@golazo.com.

Indien u zich inschrijft verklaart u zich automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

GROEPSINSCHRIJVING
(t.e.m. 06/04)

 • Voor een groepsinschrijving moet je met minstens 10 personen zijn (over al de afstanden heen), ben je met minder dan wordt je groep geannuleerd en ben je de reservatie kwijt.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet meer aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Op dat ogenblik kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

 

GEZONDHEID

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.
Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Volgende figuur kan je ook helpen om je gezondheidsrisico in te schatten.

Gezondheid

MERCHANDISING

Verzeker je van een leuke Liège-Bastogne-Liège Challenge outfit!!

Alle bestelde artikelen zullen klaarliggen in Luik op vrijdag of zaterdag zodat je ze kan afhalen vóór of na je deelname. Er worden in geen enkel geval bestellingen opgestuurd. Het zal ook mogelijk zijn om merchandising ter plaatse aan te kopen.

Bekijk hier de maattabel

(Klik om in te zoomen, scroll door alle foto's met de pijltjestoetsen, ESC om te sluiten.)

RESPECTEER DE WEGCODE EN FIETS PROPER!

De organisatie en de politie zullen toezien op het respecteren van de wegcode. Overtredingen zullen gesanctioneerd worden.

Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we dus nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven, geen afval achter te laten, en niet te wildplassen.

Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers. Als iedereen hieraan meewerkt wordt zaterdag 25 april opnieuw een hoogdag!

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

ORGANISATIE

ASO & Golazo sports, met de Provincie Luik, FCWB en de RC Pésant Club Liégois
Schoebroekstraat 8
3583 Paal
T: 0032 11 45 99 00
E: info@golazo.com
Event mogelijk gemaakt door