Groep Sam

Groep Sam
Sam Verslegers heeft Kim Clijsters gedurende haar rijk gevulde carriŤre van dichtbij begeleid en weet dus als geen ander welke zorgen een sporter nodig heeft. Zijn praktijk binnen de Kim Clijsters Sports and Health Club kreeg de naam Groep Sam en omvat een ongekend brede waaier van therapeutische mogelijkheden: van osteopathie over acupunctuur tot voedingsadvies, mental coaching, psycho-somatische therapie, orthoposturodontie, pilates en sportmassage.

Deze unieke combinatie van therapeuten die elk specialist zijn in hun domein hebben ťťn gemeenschappelijk doel voor ogen: de gezondheid van de patiŽnt behartigen. Net als in de overige deelgebieden in KCSHC geldt ook hier weer: iedereen is welkom. Jong, oud, sporter, niet-sporter, topsporter. "We beschikken over een compleet paramedisch aanbod voor iedereen", legt Sam Verslegers uit. "In het buitenland kom je zoveel mogelijkheden onder ťťn dak wel vaker tegen, hier in BelgiŽ echter vertolken we een pioniersrol."

Zo'n samenwerking biedt niets dan voordelen. Sam geeft twee voorbeelden: "Als we een patiŽnt over de vloer krijgen die gewicht wil verliezen, dan kunnen we hem of haar doorverwijzen naar de voedingsexperts van Energy Lab. Blijkt na een diagnose dat iemand nood heeft aan stabiliserende oefeningen, dan kan de gerenommeerde Pilates workout een oplossing bieden."

Een bijkomend pluspunt van de aanwezigheid van Groep Sam in KCSHC is de samenwerking met de coaches van de Kim Clijsters Academy. Hierdoor worden de jonge talenten nog beter begeleid en ondersteund in Bree. "We kunnen ook heel kort op de bal spelen", besluit Verslegers. "Als iemand hier een blessure oploopt op het tennisveld, kunnen we die speler tussen twee patiŽnten door al de eerste zorgen toedienen."

Meer info over Groep Sam