Kim Clijsters Academy

Kim Clijsters Academy
De Kim Clijsters Academy streeft er naar om een EUROPESE TOPTENNISSCHOOL te worden. Aan het hoofd van de Academy staat Carl Maes die in totaal meer dan 10 jaar Kim Clijsters begeleidde en voorheen werkte voor de Vlaamse en Britse Tennisbond. Andere trainers zijn gekwalificeerd en/of hebben internationale ervaring opgedaan op Tennis Europe , ITF en ATP/WTA niveau met oa Xavier Malisse, Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer. Ook andere leden van team KIM zoals conditie trainer en osteopaat Sam Verslegers maken deel uit van het hele KCA Team. Bovendien maakt het wereldwijd unieke Hawk Eye Systeem inclusief het gebruik van high definition camera's het mogelijk om spelers te helpen in de meest objectieve en vooruitstrevende manier!

Maar KCA is er voor iedereen en voor alle leeftijden en niveau's. De top van de KCA piramide zal misschien de uitstraling van Kim Clijsters Academy bepalen, maar het kloppend hart ligt in de basis van de piramide. Dus ook Kidstennis (vanaf 4 jaar) en Recreatie spelers kunnen bij ons terecht!!

Er is een samenwerking met de lokale scholengemeenschap voor een combinatie studie en tennis. Voor de eerste graad is dit het Heilig Hart instituut en voor de tweede en derde graad het St Augustinus College. Beide scholen liggen op 1 km van de club in Bree en bieden faciliteiten om extra te kunnen tennissen. Het vervoer van en naar de school wordt geregeld door KCA. Spelers kunnen kiezen voor een "JUNIOR SCHOOL" (34 schoolweken) programma of desnoods het volledige programma "JUNIOR SCHOOL +" ( 48 weken : school + vakantieweken). We hebben een beperkt aantal bedden beschikbaar voor spelers die moeten overnachten tijdens de week of anders werken we met gastgezinnen.

Naast de eigen club spelers en de prof spelers die een heel jaar deel uitmaken van KCA , hebben we het hele jaar door ook weekprogramma's voor bezoekers uit andere provincies en uit het buitenland. Ook weekendprogramma's voor andere clubs die KCA willen bezoeken zijn mogelijk. Er zijn verschillende programma's met verschillende invalshoeken.

Tijdens de schoolvakanties worden tennisstages gecombineerd met andere sporten. Dit is voor alle leeftijden en alle niveau's. Voor de echte competitiespeler is er dan weer competitie tennis met begeleiding voor bepaalde tornooien, in binnen- en buitenland.

U kan kiezen voor programma's die extra aandacht geven aan conditie (met een ballenmachine fitness test) of techniek en dit met behulp van Hawk Eye en high definition camera's. Je kan ook de focus leggen op meer recreatie en een echte vakantiesfeer laten primeren! KCA werkt samen met Erperheide (Centerparcs met subtropisch zwembad etc�) , het openlucht museum Bokrijk en Plopsa indoor. Ideaal voor gezinnen of groepen waar niet iedereen voltijds tennist!

Overnachten kan op verschillende plaatsen. Voor gezinnen en groepen is Erperheide op 5 kilometer van de club de perfecte uitvalsbasis. U geniet van een grote korting als U via KCA inschrijft en geniet van tal van andere voordelen om te ontspannen in het subtropisch zwembad maar ook andere attracties van Centerparcs. Voor individuen (of duo's) werken we samen met Ingredi Hotel op 1 km van de club.

Voor reguliere lessen tijdens de winterperiode ( van September tot April) of lente ( Mei Juni) kan U online inschrijven. Ook voor Kids en Recreatie stages tijdens de schoolvakanties kan U online inschrijven op onze website.

Voor meer informatie en inschrijven voor verschillende pakketten met extra aandacht voor competitie/conditie/techniek/vakantie, stuur je best een email naar info@kimclijstersacademy.be of U belt het nummer van KCA +32 474 13 00 96.

Meer info over de academie


VISIE KCA: we werken op en naast de baan met volgende visie: S.A.S.
We proberen SYSTEMATISCH te werk te gaan zodat er een duidelijk proces plaats vindt waar de speler zijn/haar progressie kan volgen. Dit kan enkel met een duidelijke structuur, verantwoordelijkheden en een goede les inhoud.

Alles moet ook AFGESTEMD zijn op mekaar tussen de verschillende werkgroepen. Tenniscoaches , fitness coaches maar ook de hoog gekwalificeerde personen van Energy Lab, Groep Sam, mentale en voedingsbegeleiders moeten precies weten wat er met de speler gebeurt of moet gebeuren. Die multidisciplinaire benadering onder 1 dak is uniek en moet zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de Academy verder ten goede komen.

Tenslotte maken de details vaak het verschil en wordt er SPECIFIEK gewerkt. Via doelstellingen en interne opvolgingssystemen houden de verantwoordelijke trainers op een efficiente manier de aandachtspunten van de spelers onder controle.