Editie 2015: zaterdag 18 juli
Legends' Race
Belga
Een hommage aan de Belgische topatleten en een extra steun in de rug van Solidarity Athletics. Met die bedoeling lopen 16 vaderlandse atletiekgloriën zaterdag een unieke Legends' Race tijdens de KBC Nacht.

Het idee om de vroegere Belgische sterren van de piste samen te brengen in een zweedse aflossing (100m-200m-300m-400m), kon op zeer veel bijval rekenen bij de voormalige atleten. Enkele enthousiastelingen moesten helaas passen wegens vakantie of andere verplichtingen, maar zestien voormalige toppers vonden wel een gaatje in hun agenda en trekken nog eens de spikes aan. De Legends' race staat onder meer in het teken van Solidarity Athletics, de actie die onder leiding van Jacques Borlée aandacht vraagt voor de atletiektoekomst en het behoud van het Koning Boudewijnstadion.

Vier teams maken onder elkaar uit wie de strafste legends zijn. Onder de 16 lopers zijn er zelfs enkelen die op doktersvoorschrift niet meer mogen lopen, zij beginnen voor hun team en wandelen de eerste 100m zo snel mogelijk. Wie over meer kruit in de kuiten beschikt, mag als laatste loper van het team 400 meter afleggen. Komt dat zien! Om 21u20, net na de 800m mannen.Samenstelling teams

TEAM 1TEAM 2TEAM 3TEAM 4
Gaston RoelantsEdgar SalvéAnnemie Van NuffelPaul Thijs
Willy PoleunisAnn MerckenJonathan N'SengaHanna Mariën
Sandra StalsVéronique CollardTia HellebautLief Slegers
Rik CeulemansMarc NevensJos MaesWilliam Van Dijck