Editie 2015: zaterdag 18 juli
Lolo Jones neemt vele hordes
Belga
Met Lolo Jones staat er een klepper uit de internationale sportwereld op de KBC Nacht. Topatlete in twee verschillende sporten, actieve ambassadrice van de sport, goodlooking poster- en covergirl en social media addict.

Lolo (geboren als 'Lori') Jones verscheen uitermate ontspannen op de persbabbel vrijdagmiddag aan de zijde van collega hordeloopster Anne Zagrť en meeting director Marc Corstjens. Wie haar ooit capsones verweet had er zelf maar bij moeten zijn om die mening te herzien. Misschien speelt het ook wel mee dat de Amerikaanse vedette zich zo op haar gemak voelt op de gezellige KBC Nacht.

"Ik hou echt van deze meeting. Het gaat er hier zo relaxed aan toe, de fans zijn geweldig en ik heb het wel voor de hoge fun-factor die er heerst. Bovendien ligt hier een snelle piste, ik liep hier enkele jaren geleden al eens een goeie wedstrijd." Over welke tijden ze het dan heeft? Marc Corstjens schuift haar een papiertje toe: "O, dat ben ik met het stadionrecord van 12"56! In elk geval, ook nu verwacht ik dus snelle tijden. Misschien nog niet van mij. ik ben drie maanden out geweest met een hamstringblessure en een operatie. Ik hoop hier goed te kunnen starten of goed te finishen en dat gevoel dan mee te nemen."

In Eugene greep ze enkele weken geleden naast een ticket voor het WK volgende maand in Peking. "Ik startte slecht in de halve finale en met die tijd kreeg ik in de finale baan 8 toegewezen. Niet echt een cadeau in Eugene waar de officials tot in je baan staan... Laat ons dus maar vooruit kijken naar Rio. Zolang ik er zin in heb ga ik er voor. En intussen trekken ze ook weer aan mijn mouw voor het bobsleeŽn op de volgende Winterspelen (2018). De nieuwe reglementeringen in het bobsleeŽn (het maximale gewicht ligt nu†lager) maken het voor mij nog interessanter, de voorbije winters moest ik me volvreten om bij te komen."

Na een vermoeiende bobsleewinter ("ik zat helemaal kapot") had ze ook even helemaal geen zin in atletiek. Maar ze besefte het belang ervan ("het combineren van de twee sporten helpt me in beide vooruit") en beŽindigde het seizoen alsnog als derde op de wereldranglijst. Jones geeft terloops onze Belgische bobmeisjes nog flink wat complimenten ("we hadden een erg goed contact met hen en ze hebben een zeer goede stuurvrouw") en probeert Anne Zagrť aan te moedigen om het ook te proberen, maar die hapt (voorlopig?) niet toe.

SOCIAL MEDIA GEEK

Haar sportieve prestaties in combinatie met haar ravissante verschijning, brachten Jones al meermaals tot op de cover van vooraanstaande magazines. En sinds de intrede van de social media is ze helemaal niet meer uit de actualiteit weg te slaan. "Die kanalen zijn zo enorm belangrijk voor de promotie van onze sport. In de VS moeten we opboksen tegen het basketbal en het football, maar op deze manier kunnen we zelf excitement creŽren voor de atletiek. Ik probeer mensen te inspireren, soms inderdaad ook met andere dan puur sportieve zaken, dat is in de States overigens helemaal niet ongewoon. Het is echt een uitlaatklep voor mij."

Lolo Jones loopt zaterdag de 100m horden, om iets over 19u.