Zondag 18 oktober wordt een sportieve hoogdag in Brugge met de vierde editie van de Athora Great Bruges Marathon. Naast de marathon staan er ook opnieuw een halve marathon (voor lopers én wandelaars) en een Family Walk op het programma. Ook op culinair vlak heeft de Athora Great Bruges Marathon heel wat te bieden. Inschrijven kan vanaf nu!

Met start en finish op respectievelijk de Dijver en de Grote Markt kunnen de deelnemers aan de Athora Great Bruges Marathon zich geen mooier decor inbeelden om hun loop- of wandeltocht van 42,195 km te beginnen en eindigen. Ook de lopers en wandelaars van de halve marathon en de deelnemers aan de Family Walk over 8 km starten en finishen in deze unieke historische setting. Hoe het parcours er exact zal uitzien, wordt later bekendgemaakt. Dat de deelnemers onderweg langs heel wat UNESCO Werelderfgoed-pareltjes zullen passeren, staat als een paal boven water. En dat er onderweg en aan de finish ook culinaire verrassingen op het menu staan, is ook geen geheim. Ook daarover volgen binnenkort nog meer details.

"De Athora Great Bruges Marathon is in nauwelijks vier jaar uitgegroeid tot een klassieker", zegt schepen van Sport Franky Demon. "Het loopvirus treft heel wat Bruggelingen. Dat uit zich in een bonte mix van kleine en grotere loopevenementen op ons grondgebied. De marathon is voor veel lopers de ultieme beproeving. Het is fijn om dat in eigen stad te kunnen doen."

Maar de deelnemers komen ook van (ver) buiten Brugge. "De marathon zet ook onze troeven als internationale topbestemming in de verf", geeft burgemeester Dirk De fauw mee. "Aan het deelnemersveld zien we dat de Athora Great Bruges Marathon vaak gekoppeld wordt aan een citytrip. Naast de mooie plaatjes van Brugge langs het parcours proeven de deelnemers bij aankomst ook van onze culinaire troeven."

Er worden op zondag 18 oktober opnieuw duizenden lopers en wandelaars uit binnen- en buitenland verwacht in Brugge en daar zal ook een heel ruime delegatie van Athora bij zijn. "Ook dit jaar zijn we opnieuw titelsponsor van de Athora Great Bruges Marathon", zegt Dorsan van Hecke, CEO Athora Belgium. "Het verhoogt niet alleen onze internationale naambekendheid, het is ook de ideale gelegenheid om op die dag een mooi bedrijfsevent te organiseren. Tussen nu en 18 oktober zullen we zoveel mogelijk medewerkers en makelaars motiveren om meer te bewegen en zich zo voor te bereiden op een van de voorgestelde afstanden."