Praktische info

Deelnamepakket

Programma & locatie

Afhalen deelnemersbadge

Herbruikbare bekers

Bereikbaarheid & parking

Iedereen die individueel is ingeschreven en waarvan de organisatie het e-mailadres heeft, heeft intussen een persoonlijke e-mail met daarop zijn/haar startnummer ontvangen.

Met dit mailtje kan het fysieke borstnummer afgehaald worden op zondag 29 maart op het Paradeplein in de Leopoldskazerne.

Heb je geen e-mail ontvangen? Geen nood! Hieronder vind je de deelnemerslijsten. Zoek je nummer op, onthoud dit en kom samen met een identificatiebewijs (rijbewijs of paspoort) je borstnummer en chip afhalen. Je hoeft hiervoor dus geen nieuwe bevestigingsmail bij de organisatie op te vragen.

Deelnemers die ingeschreven zijn via hun bedrijf of vereniging moeten zich wenden tot de groepsverantwoordelijke, die ondertussen ook een bevestigingsmail heeft ontvangen en die het totale deelnemerspakket gezamenlijk afhaalt. Lopers die in groep deelnemen kunnen hun borstnummer niet individueel afhalen.

De start verloopt in 10 waves. De deelnemers worden opgedeeld op basis van hun startnummer.

Bekijk hier de deelnemerslijst

Start & finish bevinden zich op de Bijlokesite, ingang via de Godshuizenlaan.

Te voet

Ga voor de extra mile: het treinstation Gent-Sint-Pieters ligt op wandelafstand van het startpunt op de Bijlokesite, net als de Park-and-Ride Watersportbaan.

Met de fiets

Je kan gebruik maken van de fietsenparking van het KASK & Conservatorium in de Louis Pasteurlaan. Je kan een fiets huren bij de Fietsambassade Gent: www.defietsambassade.gent.

Met het openbaar vervoer

Vanuit heel wat gemeenten of steden geraak je gemakkelijk met de trein in Gent. het treinstation Gent-Sint-Pieters ligt op wandelafstand van het startpunt op de Bijlokesite. Alle informatie en dienstregelingen vind je op www.belgianrail.be.

Ook De Lijn heeft een uitstekend aanbod om je naar het startpunt te brengen. Alle informatie en dienstregelingen vind je op: www.delijn.be.

Auto + openbaar vervoer

Parkeer je auto op een gratis park-and-Ride (P+R) en reis verder met tram of bus. Op elke park-and-ride zijn er fietsenstallingen voorzien.

Met de wagen

22 september is het ook Gent Autovrij. Houd er rekening mee dat de binnenstad tussen 10u en 18u niet toegankelijk is voor auto's. Bovendien is de stadsring R40 onderbroken tussen Dok-Noord en Dampoort. Wie uit het noorden komt, rijdt in tegenwijzerzin richting startlocatie.

Het aantal parkeerplaatsen in de buurt van de Bijlokesite is beperkt. Enkel de parking aan het Sint-Pietersplein is de hele dag bereikbaar:

  • Parkeergarage Sint-Pietersplein - Volg P10

Volgende parkings liggen op wandelafstand van de startlocatie, maar zijn NIET bereikbaar tussen 10u en 18u:

  • Parkeergarage Savaanstraat - Volg P4 (inrijden niet mogelijk tussen 10u en 18u)
  • Parking Zuid - Volg P3 (inrijden niet mogelijk tussen 10u en 18u)
  • Parking Kouter - Volg P5 (inrijden niet mogelijk tussen 10u en 18u)
  • Centerparking - Volg P6 (inrijden niet mogelijk tussen 10u en 18u)

Taxi's

Op o.a. volgende locaties zijn er standplaatsen voor taxi's voorzien: Drabstraat, bij Sint-Jacobs, Vlasmarkt, Pakhuisstraat.

Parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een handicap

Personen met een geldige kaart voor personen met een handicap parkeren gratis op straat. Rond de Bijlokesite zijn er bovendien verschillende parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een beperking, nl. in de Louis Pasteurlaan, de Jozef Cluyskensstraat en Godshuizenlaan. Opgelet: met een parkeerkaart voor personen met een handicap mag je niet parkeren op voorbehouden bewonersplaatsen. Gratis parkeren geldt niet in de ondergrondse parkings.

De Alpro Urban Walk Gent is een unieke ontdekkingstocht door de stad. Een parcours van 11,5 km leidt je langs en door bijzondere gebouwen. Naast beroemde Gentse locaties kom je op zondag 22 september ook op verborgen plekjes.

Starten en finishen doen we op de Bijlokesite. Overige locaties worden één voor één vrijgegeven in de loop van augustus en september.

Alles wat Gent bijzonder maakt ontdek je op zondag 22 september!

SPORTOGRAF.COM is de officiële fotoservice van de Brugge Urban Trail. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd onder de deelnemers met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen.

Aangezien zij zelf actief zijn als lopers, hebben ze ook een uitstekend gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

Hieronder kan je na de loop je persoonlijke foto's opzoeken!

NTGent

Backstage in de stadsschouwburg! NTGent gooit voor de Alpro Urban Walk Gent de coulissen open. Door de gangen, langs de loges, achter het podium... This is where the magic happens!

't Kuipke

Ambiance troef! 't Kuipke is een begrip bij wielerfanaten. Op deze wielerpiste wordt elk jaar de wereldberoemde Zesdaagse Vlaanderen-Gent georganiseerd.

Ghent Marriott Hotel

In deze toplocatie aan de oevers van de Leie ontdek je een volledig gerenoveerde bar & lobby. Wist je trouwens dat één van de gebouwen 'De Swaene' vroeger een bordeel was voor zeevaarders en handelaren?

STAM

Het STAM vertelt het verhaal van Gent van de middeleeuwen tot vandaag met tot de verbeelding sprekende collectiestukken en interactieve multimedia.

De Hopduvel

Met meer dan 800 verschillende bieren uit binnen- en buitenland is de Hopduvel de grootste bierwinkel van Gent! Dit historische pand startte in 1839 als bedrijf in stoommachinetechniek.

Kunstencentrum Vooruit

In Kunstencentrum Vooruit wandel je via de vernieuwde hoofdingang naar het café en de prachtige theaterzaal.

Zwembad Van Eyck

Het mooiste zwembad van België kon natuurlijk niet ontbreken op het lijstje! Art déco zwembad Van Eyck zorgt op 22 september voor de nodige afkoeling.

Capitole Gent

Ga grote sterren zoals Laurel & Hardy, Jacques Brel en Edith Piaf achterna in theater- & evenementenzaal Capitole Gent.

Groot Vleeshuis

Het Groot Vleeshuis was in de Middeleeuwen een overdekte markt voor de verkoop van vlees. Ook vandaag hangt hier nog ham te drogen. Je kan er genieten van al het lekkers uit Oost-Vlaanderen.

Nieuwen Bosch Humaniora

Terug achter de schoolbanken in de oudste katholieke school van Gent! Samen met enkele zusters van Notre Dame de Namur richtte 'Mère' Julie Billiart in 1810 Nieuwen Bosch op.