PLAN INTERNATIONAL BELGIË, HET GOEDE DOEL VAN DE URBAN TRAILS

GOLAZO EN PLAN INTERNATIONAL BELGIË SLAAN DE HANDEN IN ELKAAR VOOR GIRL POWER! SAMEN ZORGEN WE DAT MEISJES IN SENEGAL ZELF HUN TOEKOMST KUNNEN BEPALEN.

Copyright "Ladies' Turn"

Laat meisjes uitgroeien tot sterke vrouwen door

Waarom investeert Plan International in meisjes?

Plan International België zet meisjesrechten hoog op de agenda. Dagelijks krijgen duizenden meisjes te maken met discriminatie en krijgen ze minder kansen, gewoon omdat ze meisjes zijn. In Senegal startte Plan International België een project zodat meisjes de kans krijgen om hun eigen pad uit te stippelen en dagelijkse obstakels (zoals kindhuwelijken of tienerzwangerschappen, maar ook taboes en tradities) te overwinnen. Dat doet Plan International in samenwerking met Ladies Turn via het opzetten van meisjesvoetbalploegen, workshops rond gelijke kansen én het organiseren van spaargroepen, zodat jonge vrouwen via een eigen zaak een inkomen verdienen en onafhankelijk hun leven kunnen uitbouwen. Plan International heeft al een soortgelijk voetbalproject uitgevoerd in Benin. Golazo was een partner in dit project, waardoor 352 meisjes zich vorig jaar op het veld konden manifesteren. Vandaag willen we meisjes in Senegal dezelfde kansen geven om zich te ontplooien door middel van sport.

En de jongens?

Ook jongens zijn actief betrokken bij het Girl Power-project in Senegal. Want gelijkheid is pas mogelijk als iedereen samen aan meisjesrechten werkt. Jongens worden fervente verdedigers van gelijke rechten voor hun moeders, zussen en dochters. Jongens en meisjes nemen als gelijken deel aan de projecten van Plan International, want meisjes én jongens gaan een betere toekomst tegemoet als meisjes dezelfde rechten en kansen krijgen als jongens.

Over Plan International België

De ngo Plan International België bouwt aan een rechtvaardige wereld die kinderrechten en gelijke kansen voor meisjes vooropstelt. Armoede, geweld, uitsluiting en discriminatie remmen het enorme potentieel van de meest kwetsbaren op deze aardbol: kinderen, meisjes en jonge vrouwen. Onder het motto 'Unlock the power of girls' zorgt Plan International België ervoor dat wereldwijd steeds meer meisjes de sleutel in handen krijgen om te kunnen leren, leiderschapsposities innemen en zelf beslissen over hun leven en toekomst.

Meer info op www.planinternational.be