KV Mechelen heeft in eigen huis met 3-1 van Antwerp gewonnen. De thuisploeg kwam op achterstand na een doelpunt van Mbokani, maar het zette de scheve situatie nog voor de pauze recht. In de toegevoegde tijd zette Vanlergberghe de eindstand op het bord.

Beide ploegen maakten er vanaf de start een leuke wedstrijd van. Togui opende de debatten, maar zijn volley vloog een metertje naast. Antwerp antwoordde meteen via Refaelov. Hij mikte een twintigtal centimeter te hoog. Na negentien minuten klommen de bezoekers alsnog op voorsprong. Na een knappe combinatie belandde de bal tot bij Coopman, die Mbokani de 0-1 op een presenteerblaadje aanbood.

Na de voorsprong stopte Antwerp echter met voetballen. KV Mechelen eiste het balbezit op, maar de thuisploeg vond geen openingen in het Antwerpse blok. De bezoekers leken de zaakjes aardig op orde te hebben, maar bij een afgeslagen corner werd Peyre uit het oog verloren. De verdediger mocht de gelijkmaker van dichtbij binnen koppen. Op slag van rust keerde de thuisploeg de situatie helemaal om. De Camargo kopte een hoekschop perfect in de verste hoek binnen: 2-1 bij de pauze.

Na de rust kwam de thuisploeg als een wervelwind uit de kleedkamer. Togui kon al na twee minuten de voorsprong aandikken, maar hij kwam enkele centimeters te kort. Aan de overzijde redde De Camargo de meubelen vlak voor de doellijn. De doelpuntenmaker hield Hoedt van de gelijkmaker.

In het slotkwartier kwam Antwerp steeds nadrukkelijker opzetten. De bezoekers drukten KV Mechelen achteruit, maar veel doelpogingen puurden ze niet uit de omknelling. Een schot van Refaelov vloog een metertje naast. In de toegevoegde tijd deed Vanlergberghe de boeken definitief dicht. De middenvelder krulde de 3-1 eindstand knap voorbij Bolat.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De gelijkmaker van Peyre. KV Mechelen kwam op achterstand na een goal van Mbokani, maar de thuisploeg nam de wedstrijd nadien stevig in handen. Het doelpunt van Peyre gaf het duwtje in de rug om nog voor de pauze de situatie helemaal om te keren.
de MAN
van de match
Vanlerberghe. De middenvelder verzette samen met Van Damme ontzettend veel werk op het middenveld. Hij fungeerde als een betrouwbaar slot op de deur. Hij bekroonde zijn wedstrijd met een zeer mooi doelpunt.
onze MENING
over de match
KV Mechelen houdt verdiend de drie punten thuis. Antwerp kwam weliswaar op voorsprong, maar vergat nadien te voetballen. De thuisploeg zette de scheve situatie nog voor de pauze recht. Bovendien kwam het ook na de pauze niet echt in moeilijk vaarwater.