X
Abdijentocht Logo

03/05/2020

Gloednieuw en boordevol fun! Tijdens de AVEVE Farm Run loop je dwars door de boerderijen en ontdek je de boerenstiel op een wel heel aparte manier!

Boer zkt. loper

De Farm Run & Walk is als het ware de landelijke tegenhanger van de gekende Urban Trail. Je kan kennismaken met de moderne en dus ook duurzame boerenstiel, op zoek naar de bron van wat op ons bord ligt. Het wordt een bijzondere ontdekkingstocht waarbij je niet alleen kijkt, loopt of wandelt maar ook proeft.

Je kan lopen (in de voormiddag) of wandelen (in de namiddag) over een parcours van 6 of 10 km, volledig in het groen en door de velden.

INFO INSCHRIJVEN

INSCHRIJVEN

Inschrijvingslimiet : 2000 lopers.
Je kiest bij inschrijving in welke wave je wenst te starten.
Vol = Vol

ONLINE VOORINSCHRIJVINGEN
(mogelijk t.e.m. 2 mei)

TARIEVEN RUN

Afstand Geldig t.e.m. 02/05 Ter plaatse op 03/05
6 km of 10 km € 20* € 23*

* deelnemers die lid zijn van KLJ en Groene Kring krijgen een korting van 2 € op de deelnameprijs

Indien je je inschrijft, verklaar je je automatisch akkoord met de . Lees deze voorwaarden grondig na.

Reglement

Alle deelnemers dienen de veiligheidsinstructies van de organisatie te volgen.

Deelname gebeurt onder eigen verantwoordelijkheid.

Geef op je inschrijvingsformulier een geldig e-mailadres in, want enkel via dat adres ontvang je een week voor het evenement een bericht met de bevestiging van je startnummer. Je hebt je startnummer nodig om je deelnamepakket te kunnen afhalen.

Als je ter plaatse je inschrijving wenst door te geven aan een ander persoon betaal je € 5 administratiekosten.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

Fietsen en gemotoriseerde voertuigen, niet eigen aan de organisatie, zijn verboden op het parcours tijdens de wedstrijd.

Deelnamepakketten worden niet opgestuurd, maar kunnen ter plaatse afgehaald worden op zondag 3 mei.

Alle individueel ingeschreven deelnemers krijgen een bevestigingsmail met daarin hun E-ticket. Met dit E-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je borstnummer afhalen aan de voorinschrijvingsstand.

SCHRIJF JE NU ONLINE IN

GROEPSINSCHRIJVING
(t.e.m. 20 april - 23u59)

ENKEL EN ALLEEN ALS JE MET 10 OF MEER DEELNEMERS (OVER ALLE AFSTANDEN HEEN ) BENT KAN JE JE INSCHRIJVEN VIA DE GROEPSINSCHRIJVINGSMODULE. Ben je met minder dan 10, dan kan je je inschrijving niet doorsturen en vervallen de reservaties via dat systeem.

BEN JE MET MINDER DAN 10 EN WIL JE TOCH SAMEN INSCHRIJVEN? DAT KAN! Het is mogelijk om meerdere personen toe te voegen via het individuele inschrijvingsformulier vooraleer je betaling te doen. Inschrijvingen toevoegen kan door op de knop "verder winkelen" te drukken als je de vorige inschrijving hebt ingegeven.

 

 • Naamwissels zijn enkel mogelijk aan de inschrijvingsstand op 2 mei en nodig om als deelnemer verzekerd te zijn. Per wissel wordt ter plaatse € 5 administratiekost aangerekend.
 • Voor een groepsinschrijving met gezamenlijke afhaling moet je met minstens 10 personen zijn, ben je met minder dan 10, dan kan je je nog steeds als groep inschrijven maar dient elk groepslid zijn of haar deelnamepakket individueel af te halen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet aanvaard.
 • Werkwijze online inschrijving: op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren. Vervolgens kan je deelnemers toevoegen en verwijderen. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestigingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Vanaf het ogenblik dat je groep is afgesloten, kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

PRAKTISCHE INFO

Klik op de titels hieronder voor meer info.

Programma

 • 08u30: opening registraties en afhalen borstnummer
 • 09u30-10u20: start in 4 waves (6 en 10 km)
 • 13u00: finish laatste deelnemer RUN

OPGELET! Helaas zijn honden NIET TOEGESTAAN op het parcours.

Locatie

Fruitveiling Bel'Orta - Borgloon

 • Start & Finish
 • Bewaarplaats sporttassen
 • Ophalen borstnummer & t-shirt
 • Kleedkamers
 • Uniek parcours (grotendeels over privédomeinen) doorheen Vlaanderen's bekendste fruitstreek
 • Doortocht door 4 landbouwbedrijven
 • Verschillende proevertjes onderweg (spiesje met lokaal geteelde aardbei/framboos/braam - verse appelsap - appel of peer )
 • Bevoorrading met water onderweg en aan de finish
 • Pannenkoeken aan de finish, dankzij AVEVE
 • Verzekering lichamelijke ongevallen (Sportinez, klik hier)

Om je in alle comfort door de boerderijen, over de erven en door de weides te laten lopen, zullen de deelnemers in waves starten.

Inschrijvingslimiet : 2000 lopers. Je kiest bij inschrijving in welke wave je wenst te starten.
Vol = Vol

Starturen
9u30 Start wave 1
9u50 Start wave 2
10u10 Start wave 3
10u20 Start wave 4

Waarom starten in waves?

Deze startprocedure in waves moet er samen met de zandloperstart voor zorgen dat er geen wachttijden bij smallere doorgangen zijn en dat de doortocht door de boerderijen op een rustige manier kan gebeuren. Een zandloperstart bestaat uit een vernauwing ter hoogte van de startlijn. Op die manier duurt het langer om te starten, maar eens op het parcours kan je vlotter lopen en volop genieten van het al het moois dat het parcours te bieden heeft.

De Farm Run® is een unieke beleving en geen wedstrijd. Een ontdekking van de het platteland en de landbouwbedrijven op loopschoenen. Daarom wordt er voor de Farm Run® geen tijdsopname voorzien, zodat je volop kan genieten van al het moois onderweg.

Wie ingeschreven is, ontvangt een e-ticket waarop de startwave vermeld staat. Met dit e-ticket (geprint of op je smartphone) kan je op zondag 3 mei vanaf 8u30 je borstnummer afhalen aan de inschrijvingszone aan de veiling van Bel'Orta.

Wie ingeschreven is via een groep kan zijn/haar borstnummer niet persoonlijk afhalen, maar moet zich wenden tot de groepsverantwoordelijke. Deze persoon zal instaan voor het afhalen en het verdelen van de borstnummers van de hele groep.

Opgelet: de borstnummers worden niet thuis toegestuurd!

Er zijn kleedkamers voor mannen en vrouwen voorzien.

Vanaf 08u30 kan je je sporttas afgeven aan de stand "bewaarplaats sporttassen". Er zal een genummerde sticker op je tas gekleefd worden. Hetzelfde nummer wordt ook op je borstnummer gekleefd. Na het lopen kan je enkel op vertoon van je borstnummer met deze sticker je sporttas terug ophalen.

Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

Groene Kring is de grootste overkoepelende jongerenorganisatie in de Vlaamse land- en tuinbouwsector. Ze organiseert ontmoeting, opleiding en doet aan belangenverdediging voor haar leden. Voor de toekomst van de land- en tuinbouw is het erg belangrijk om een sterke verbinding tussen boer en burger te behouden. Groene Kring zet daarom sterk in op het imago van de land- en tuinbouw. We zijn dan ook enorm trots om de Aveve Farm Run & Walk aan jullie te kunnen presenteren!

Groene Kring is een beweging voor jongeren met een hart voor de land- en tuinbouwsector. De beweging is opgebouwd uit plaatselijke gewesten, die hun leden samenbrengen en tal van activiteiten organiseren. Ook op provinciaal en nationaal niveau ontmoeten de jonge landbouwers elkaar. Alles voor én door jonge land- en tuinbouwers. En het zijn al die vrijwilligers die zich inzetten om voor u een mooie landbouwbelevenis te verzorgen!

Meer weten over Groene Kring? Neem een kijkje op de website www.groenekring.be of op onze Facebookpagina www.facebook.com/groenekringnationaal!

De Groene Kring

Meer info volgt later.

De organisatie raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en het tempo dat je je lichaam wil opleggen.

Het voorleggen van een medisch attest is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij doorkrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt hieraan geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je HIER.

PARCOURS

De ploeg van Groene Kring is hard aan het werk om een mooi parcours te maken. Nog even geduld!

Je kan kiezen tussen een parcours van +/- 6 km of 10 km. Beide afstanden starten samen, onderweg kan je kiezen voor welke afstand je gaat.

Het parcours is toegankelijk voor buggy's met grote wielen.

Goede doel

Steunpunt Groene Zorg vzw

Groene Zorg vzw begeleidt oa boeren die een zorgboerderij willen worden en ook zorgbehoevenden bij hun zoektocht.

Een zorgboerderij kan 4 vormen van ondersteuning bieden:

 • dagbesteding: hierbij ligt de nadruk op het actief bezig zijn met allerhande taken op de boerderij, op maat van de individuele mogelijkheden en beperkingen van de zorggast
 • beleving: deze ondersteuningsvorm mikt op mensen met een heel beperkte mogelijkheid op activering. Ze zoeken het platteland op om tot rust te komen.
 • time out: het gaat hier ook om dagbesteding of beleving maar deze is vooraf afgebakend in de tijd. Het heeft als doel om even op adem te komen in een omgeving weg van de dagelijkse leefsituatie.
 • begeleiding tot een arbeidstraject: deze ondersteuningsvorm is gericht op mensen die een reëel vooruitzicht hebben op (re)integratie op de arbeidsmarkt. De activering gaat hier gepaard met het doelgericht werken aan vaardigheden en attitudes van de zorggast.

De doelstellingen waarmee zorggasten naar de zorgboerderij kunnen:

 • sociale integratie
 • terugplooien uit de sociale omgeving
 • persoonlijke ontwikkeling
 • sociale attitudes ontwikkelen
 • sociale en technische vaardigheden aanleren

Meer info op www.groenezorg.be

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in hoe je ons evenement hebt ervaren. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën.
Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie

ORGANISATIE

Sportinez & Golazo sports

Schoebroekstraat 8
3583 Paal
T: 0032 11 45 99 00
E: info@golazo.com

Golazo Sportinez
Groene Kring vzw

Diestsevest 32 bus 3b
3000 Leuven

Golazo