Peter Sagan moest na de slotetappe van de Eneco Tour in Geraardsbergen vrede nemen met de zesde plaats in de daguitslag, een derde plek in het eindklassement en eindwinst in het puntenklassement. Bert Van Lerberghe stelde op zijn beurt de eindzege in het Primus strijdlustklassement veilig.

"Het was een heel zware wedstrijd, ook door de regen", deed Sagan zijn verhaal. "Ik ben vooral blij dat ik niet viel. Ik word derde in het eindklassement en dat was vandaag het hoogst haalbare. In de achtervolging wilde niemand samenwerken met mij. Jammer, maar dat is nu eenmaal onderdeel van het wielrennen." Sagan verzamelde in de Eneco Tour voldoende punten om de nieuwe leider op de UCI-ranking te worden.

VAN LERBERGHE: 'IK HEB AFGEZIEN'


Bert Van Lerberghe kwam op tien minuten van dagwinnaar Boasson Hagen over de streep. Uitgeput en opgelucht. De eindzege in het Primus Strijdlusklassement was binnen. "Het was een heel lastige dag", sprak de renner van Topsport Vlaanderen-Baloise. "Zeker in het begin. Ik moest McNally de hele tijd in het oog houden en was blij toen er zich een ontsnapping vormde. Zo waren die punten toch al weg."

"In de finale was het afzien. Ik voelde me eigenlijk niet zo goed, maar ik moest wel de finish bereiken. Dus was het zo lang mogelijk aanklampen om dan in een groepje binnen te komen. Na zo'n zware week ben ik heel tevreden dat ik met een mooie prijs naar huis kan gaan."