Edvald Boasson Hagen is in Geraardsbergen de opvolger van Greg Van Avermaet en Manuel Quinziato. De Noorse kampioen boekte dit seizoen al negen zeges, maar de overwinning op deze 'mythische plek' deed hem duidelijk veel deugd.

Boasson Hagen werd eerder deze week al vierde in Bolsward en achtste in Lanaken. Zondag in Geraardsbergen was het dan toch raak voor de renner van Dimension Data. "Ik voelde me heel sterk en was naar hier gekomen om een gooi te doen naar de eindzege, maar in de tijdritten hadden we als ploeg al te veel tijd verloren. Deze ritoverwinning maakt heel veel goed. Winnen op een mythische plek als de Muur, dat is gewoon fantastisch."


De zege dankte Boasson Hagen aan zijn aanvalslust in de finale. "Door de regen kregen we een hele lastige wedstrijd. De kasseien lagen er glad bij. Recht blijven is dan de boodschap, dus probeerde ik zoveel mogelijk voorin te koersen."

In de slotfase bleef de Noor alleen over met Niki Terpstra en Oliver Naesen. "Die Belg was vandaag heel sterk", loofde Boasson Hagen de IAM Cycling-renner. "Zelf probeerde ik zoveel mogelijk energie te sparen voor de laatste kilometer. De sprint zag er misschien gemakkelijk uit, maar dat was het zeker niet. Ik moest tot het uiterste gaan en durfde niet achterom kijken."

Over drie weken volgt het WK in Qatar, Boasson Hagen - die in Geraardsbergen al zijn negende seizoenszege boekte - is voorzichtig ambitieus. "In zo'n wedstrijden is er heel veel mogelijk. Mijn laatste overwinning was al een tijdje geleden, in dat opzicht geeft deze zege heel veel vertrouwen met het oog op Qatar."