Het was een dolgelukkige eindwinnaar Niki Terpstra die na afloop van de slotrit in de Eneco Tour de pers te woord stond. "Dat ik hier in Geraardsbergen het klassement naar mijn hand kan zetten is prachtig", aldus de Nederlander van Etixx-Quick Step.

Op vijftig kilometer van de finish koos Etixx-Quick Step resoluut voor de aanval. "Dat was de bedoeling. We gingen voor mekaar door het vuur", aldus Terpstra. "Al gebeurde het misschien iets vroeger dan gepland. Met een vijftal renners binnen een minuut in het klassement zaten we in een ideale situatie. Bij de tweede passage op de muur hadden BMC en Tinkoff het zichtbaar moeilijk in de regen. Toen zijn we vol ten aanval getrokken."

Richting finish in Geraardsbergen primeerde voor Terpstra de eindzege op dagwinst. "Ik wilde niet op twee paarden gokken", klinkt het. "Ik heb er even aan gedacht, maar wilde het risico niet nemen. Bovendien voelde ik dat de andere twee ook sterk waren. Ik heb dus vooral geprobeerd de eindwinst veilig te stellen."

De Eneco Tour was voor de 32-jarige Nederlander een doel. "Ik ben speciaal naar Verona geweest om me voor te bereiden op de Eneco Tour en het WK. De ploegentijdrit was in ons voordeel en ik wist dat er hier iets mogelijk was. Dat ik hier in Geraardsbergen het klassement naar mijn hand kan zetten is prachtig. De Muur is een mythische plek in het wielrennen. Ben best trots op deze eindzege. Het deelnemersveld was toch best indrukwekkend."