'Stichting Wielerpromotie' Venray wil met de organisatie van de Eneco Tour een meerjarige overeenkomst sluiten. De passage in Venray van deze rittenkoers door Nederland en België is in 2016 nog niet voorzien, maar de intentie is dat de Eneco Tour wel in 2017, 2018 én 2019 naar Venray komt.

Donderdag zetten koersdirecteur Rob Discart, sportwethouder Lucien Peeters en penningmeester Christ van den Munckhof van de Stichting Wielerpromotie Venray hiervoor hun handtekening onder een intentieverklaring. "We zijn blij met het enthousiasme vanuit Venray en gaan ervan uit dat we met de Eneco Tour vanaf 2017 drie jaar te gast zijn in Venray", zegt Rob Discart.

Eind februari zal het definitieve contract tussen de drie partijen worden getekend. De bedoeling is dat Venray in een van die drie jaren een start en een finish van een etappe zal hosten. Verder wil de stichting in die periode ook een keer de lange tijdrit binnen de gemeentegrenzen hebben.

Stichting Wielerpromotie Venray voerde de afgelopen maanden achter de schermen tal van gesprekken met de organisatie van de Eneco Tour, de gemeente Venray, de provincie Limburg en potentiële sponsors. "Die gesprekken hebben duidelijk gemaakt dat er heel veel draagvlak is voor een professionele wielerkoers in Venray", beaamt Christ van den Munckhof. "In overleg met de organisatie van de Eneco Tour is besloten om onze pijlen te richten op 2017, maar dan wel voor een meerjarige periode. Dus 2017, 2018 én 2019. Dit is een belangrijke stap op weg naar de ondertekening van het definitieve contract."

Ook wethouder Lucien Peeters ziet de komst van de Eneco Tour naar Venray wel zitten. "De wielersport leeft enorm, mede dankzij de goede prestaties van Wout Poels en Mike Teunissen. Er zijn veel wielersportverenigingen in de regio en het evenement trekt duizenden toeschouwers. Dat past helemaal in het plaatje van onze slogan Venray Bloeit, ook in de sport."

In 2017 vindt de wielerronde door Nederland en België plaats in de tweede week van augustus, direct na de Venrayse kermis.