Rob Discart was een tevreden organisator tijdens de evaluerende persbabbel na de slotrit in Geraardsbergen. "We kunnen terugblikken op een heel mooie week sport op een heel mooi parcours", klinkt het.

"Het parcours heeft absoluut zijn ding gedaan", vertelt Discart. "De eerste drie ritten waren voer voor de sprinters en met Viviani, Boonen en Greipel waren alle toppers op de afspraak. Stuk voor stuk mooie winnaars. Na de tijdrit zagen we dan plots alle mannen met klassementsambities op het voorplan treden. En ook zij stelden niet teleur. Niet tijdens de tijdrit en niet tijdens de drie zwaardere etappes die volgden."

GEWELDIG KOERSVERLOOP


En die etappes boden heel wat spektakel. "De mannen die vooraf hun zinnen hadden gezet op het eindklassement zijn er volledig voor gegaan. De finale brak al open op 50, 60 kilometer van de streep. De regen heeft natuurlijk zijn rol gespeeld en voor extraordinaire omstandigheden gezorgd. Maar toch, er werd echt gekoerst. Uiteraard zijn we ook blij met het warme weer, waar we de eerste vier dagen van konden genieten. We hebben een hele week mooie sport gezien op een heel mooi parcours. We kunnen alleen maar dromen van een dergelijk koersverloop."

GOUDEN KILOMETER


Over de intrede van de Gouden Kilometer is Discart tevreden. "De Gouden Kilometer heeft zeker zijn rol gespeeld en heeft ook mee de leiders bepaald. Bovendien heeft het organisatorisch ook prima gewerkt. Iedereen stond waar hij of zij moest staan. Dit concept heeft de wedstrijd in ieder geval heel wat boeiender gemaakt. Of de Gouden Kilometer een blijver wordt? Dat zullen we eerst intern bespreken en evalueren."

NIEUWE DATUM

Afspraak dus volgend jaar, van 19 tot 25 september. Een kleine verplaatsing op de kalender omwille van de Olympische Spelen en het WK in Qatar, dat volgend jaar in oktober plaatsvindt. Zal de twaalfde editie op een gelijkaardig parcours gereden worden? "Niet noodzakelijk. We zijn dan de enige wedstrijd tussen de Vuelta en het WK. Het is een vlak wereldkampioenschap en daar moeten we rekening mee houden. Ook dit zullen we intern dus nog grondig bekijken", besluit Discart.