Tim Wellens glunderde na zijn machtsgreep in de zesde etappe van de Eneco Tour. "Net zoals vorig jaar win ik de koninginnenrit, maar deze is nog mooier", aldus de nieuwe leider na afloop.

De finale van de zesde etappe barstte al los op 70 kilometer van de meet. Het werd zware slijtageslag. "Pijn valt goed mee als je de beste bent", lacht Wellens, die net voor de Gouden Kilometer, op 20 kilometer van de streep, zijn aanval plaatste. "In eerste instantie wilde ik die negen seconden grijpen, maar het was ook de bedoeling om verder door te trekken. Hier had ik op voorhand over nagedacht."

Wellens bouwde zijn voorsprong gestaag uit. "Vooral de laatste tien kilometer, toen het wat vlakker werd, kreeg ik het moeilijk. Maar ik kon gelukkig stand houden. Dit is een echte opsteker na een mindere Tour. Nochtans voelde ik me in het begin van de etappe niet super, maar naarmate de wedstrijd vorderde, voelde ik me beter. Ik win nu net als vorig jaar de koninginnenrit en deze is misschien nog wel mooier."

Morgen start leider Wellens met een voorsprong van 1'03" op Van Avermaet en 1'17" op Kelderman. "Ik ben blij dat mijn voorsprong nu groter is dan vorig jaar. Het blijft natuurlijk een pittige etappe, maar ik kan rekenen op een ijzersterke ploeg."