In Ardooie stond er geen maat op Tom Boonen. De Belg van Etixx-Quick Step won de massasprint voor de Fransman Arnaud Démare en de Italiaan Elia Viviani. Jesper Asselman blijft leider.

Net als in de voorbije ritten kreeg de vroege vlucht snel vorm. David Boucher (FDJ) en Frederik Veuchelen (Wanty-Groupe Gobert) waren net als in de eerste etappe weer van de partij en kregen het gezelschap van Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise). En het was Theuns die de twee Primus Checkpoints voor zijn rekening nam. Veuchelen werd twee keer tweede, maar dat bleek niet voldoende om de rode leiderstrui in het strijdlustklassement over te nemen van Jesper Asselman, die nog acht punten voorsprong heeft.

De voorsprong van het trio liep nooit hoger op dan vier minuten. Een indicatie dat het peloton misschien zijn zinnen zette op de Gouden Kilometer, op 25 kilometer van de streep. Maar dat was niet het geval. Theuns greep negen seconden, Veuchelen zes en Boucher drie. Het peloton was intussen wel genaderd tot op 45 seconden en op 17 kilometer van de streep werden de vluchters gegrepen.

De sprint in Ardooie werd er eentje om duimen en vingers van af te likken. André Greipel, winnaar van de tweede etappe, verloor het wiel van zijn ploegmaats en in de chicane op één kilometer van de finish nam Etixx-Quick Step de sprint in handen. De Fransman Démare (FDJ) probeerde nog roet in het eten te gooien, maar Boonen kroop naar zijn wiel en won met een ultieme jump.

Dylan Groenewegen
(Team Roompot) en Andrea Guardini (Astana) vervolledigen de top vijf. In het klassement behoudt Asselman zijn witte leiderstrui. De Nederlander heeft amper een seconde voorsprong op Tom Boonen en Elia Viviani.