Op de openingsdag moest Greipel nog vrede nemen met plaats vier, maar in etappe twee was het wel raak. Het grote verschil met gisteren? "Dat ik vandaag als eerste over de streep kom", zegt de Duitser met een kwinkslag.

"Gisteren was het met de tegenwind gewoon niet makkelijk om als ploeg samen te blijven. En ik moet toegeven dat ik al betere sprints heb gereden", blikt Greipel nog even terug op dag één. "Maar nu verliep het veel beter. De jongens hebben me perfect gebracht waar ik moest zijn."

Of de 'Gorilla' druk voelde voor de etappe? "Ik denk dat ik daar wel goed mee om kan. Ik heb in het verleden al wel wat bewezen. Bovendien win en verlies je samen. Vandaag hebben Stig (Broeckx), Tiesj (Benoot) en Tim (Wellens) ons perfect voorin gehouden. En dan was het aan de overige jongens om de sprint aan te trekken. Met Marcel (Sieberg) als grote motor. Hij is de belangrijkste schakel in het systeem."

In de stand staat Greipel nu gedeeld tweede met Viviani, op vijf seconden van leider Asselman. Maar het algemene klassement is geen doel. "Daar ben ik eigenlijk niet mee bezig. Morgen is een nieuwe dag en nieuwe sprintkans."