André Greipel heeft zijn nederlaag van maandag doorgespoeld. De Duitser van Lotto-Soudal won de tweede rit in de Eneco Tour in de massasprint voor Jacopo Guarnieri en Tom Boonen. Jesper Asselman is de fiere nieuwe leider.

Twee vluchters kleurden de dag. De namen: Jesper Asselman (Team Roompot) - maandag ook al in de aanval - en Gijs Van Hoecke (Topsport Vlaanderen-Baloise). Het peloton, onder leiding van Team Sky, hield de teugels losjes in handen en gaf het leidersduo nooit meer dan zes minuten.

Dat was wel voldoende om het uit te zingen tot en met de Gouden Kilometer, op 21,5 kilometer van de streep. Van Hoecke schonk Asselman de 9 seconden (3x3) waardoor de Nederlander, die maandag ook al zes seconden sprokkelde, na de etappe de witte leiderstrui mocht aantrekken. Een mooi moment voor Team Roompot.

Voor de klassementsmannen in het peloton lag er tijdens de Gouden Kilometer nog 3x1 seconde te rapen en het was Philippe Gilbert die er werk van maakte. De BMC-Belg raapte twee van de drie seconden op, de derde seconde ging naar de Oekraïner Andriy Grivko. De beweging in het peloton deed de voorsprong van de koplopers snel slinken en op 15 kilometer van de streep werden Van Hoecke en Asselman ingelopen.

De vooraf aangekondigde sprint was een feit. Een valpartij in de voorlaatste kilometer deed het peloton verbrokkelen en in het geharrewar dat daarop volgde was het Greipel die zich de snelste toonde. Guarnieri, Boonen, Drucker en Van Poppel vervolledigen de top vijf. In de stand heeft Asselman nu vijf seconden voorsprong op Greipel en Viviani.