Op zaterdag 15 augustus start de koninginnenrit van de Eneco Tour opnieuw in het centrum van Heerlen. Na het succes van vorig jaar heeft het college van Heerlen besloten dit evenement opnieuw naar de stad te halen.

De Eneco Tour is de enige meerdaagse rittenwedstrijd van de UCI World Tour competitie in Nederland en Belgiƫ en de enige wedstrijd in de wereld die klimaatneutraal wordt georganiseerd.

In 2015 wordt de Eneco Tour gereden van maandag 10 tot en met zondag 16 augustus. Voor de start op zaterdag 15 augustus hebben de gemeente Heerlen en organisator Golazo sports een samenwerkingsovereenkomst afgesloten.

Na de start wordt een lokale omloop en een tussensprint georganiseerd ter hoogte van de startplaats. Daarna koerst het peloton door Zuid-Limburg en eindigt in de middag in de Belgische Ardennen. Heerlen biedt zo de vele wielerliefhebbers een mooie sportieve happening in het centrum.

Sportwethouder Martin de Beer is blij met het besluit van het college: "Onze stad profileert zich als officiƫle wielersportgemeente. De Eneco Tour hoort daarbij als belangrijk topsportevenement. We verwelkomen als Heerlen graag weer een paar grote namen uit de wielersport!"