Nieuws

Alle hoogtepunten van de Eneco Tour 2015!

17.08.2015

De Eneco Tour 2015 beleefde een koersverloop om van te dromen. Herbeleef de vele mooie momenten dankzij onze "Full Highlights" video.

Lees meer

Discart: 'Koersverloop om van te dromen'

16.08.2015

Rob Discart was een tevreden organisator tijdens de evaluerende persbabbel na de slotrit in Geraardsbergen. "We kunnen terugblikken op een heel mooie week sport op een heel mooi parcours", klinkt het.

Lees meer

Quinziato: 'Winnen of sterven'

16.08.2015

Manuel Quinziato (BMC) was achteraf dolblij met zijn zege op de Vesten. Maar de Italiaan moest wel enorm diep gaan. "Het was winnen of sterven", klonk het mooi na afloop.

Lees meer

Wellens: 'Fantastische zege dankzij Tour'

16.08.2015

Tim Wellens volgt zichzelf op als eindwinnaar van de Eneco Tour. Zijn overwinning kwam in de laatste etappe tussen Sint-Pieters-Leeuw en Geraardsbergen niet meer in gevaar. "Dit is een fantastische prestatie."

Lees meer

Quinziato juicht op Vesten, Wellens eindwinnaar

16.08.2015

Manuel Quinziato heeft op de slotdag een vroege vlucht met succes afgerond. De Italiaan van BMC versloeg zijn metgezellen Bjorn Leukemans en Yves Lampaert met een ultieme aanval. De eindzege van Tim Wellens kwam niet in gevaar.

Lees meer

Laatste hectometers slotrit

16.08.2015

Herbeleef hier de razend spannende aankomst op de Vesten!

Lees meer

Wat moet u onthouden van de zesde etappe?

16.08.2015

In een zinderende finale zette Tim Wellens zaterdag de Eneco Tour naar zijn hand. Lees hier wat u allemaal moet onthouden van de zesde etappe.

Lees meer

Wellens: 'Nog mooier dan vorig jaar'

15.08.2015

Tim Wellens glunderde na zijn machtsgreep in de zesde etappe van de Eneco Tour. "Net zoals vorig jaar win ik de koninginnenrit, maar deze is nog mooier", aldus de nieuwe leider na afloop.

Lees meer

Quinziato: 'Winnen of sterven' (VIDEO)

16.08.2015

Manuel Quinziato (BMC) was achteraf dolblij met zijn zege op de Vesten. Maar de Italiaan moest wel enorm diep gaan. "Het was winnen of sterven", klonk het mooi na afloop.

Lees meer

Volg de slotrit LIVE!

16.08.2015

De slotrit van deze Eneco Cour start in Sint-Pieters-Leeuw en eindigt op de legendarische Vesten in Geraardsbergen. Kan leider Wellens de eindzege thuisbrengen? Volg het hier live vanaf 11u45.

Lees meer

Indrukwekkende Wellens grijpt de macht

15.08.2015

Tim Wellens heeft zaterdag op magistrale wijze de koninginnenrit naar zijn hand gezet. De Belg van Lotto-Soudal rondde een 25 kilometer lange solo af en neemt de leiderstrui over van Kelderman.

Lees meer

Wat moet u onthouden van de vijfde etappe?

15.08.2015

De vijfde etappe van de Eneco Tour werd er eentje om duimen en vingers van af te likken. Johan Le Bon boekte de mooiste dagwinst uit zijn carrière en Wilco Kelderman is de nieuwe leider. Maar wat moet u nog onthouden van vrijdag?

Lees meer

Volg de zesde rit LIVE!

15.08.2015

Na de mini-Amstel Gold Race van vrijdag, wacht de renners zaterdag een mini-Luik-Bastenaken-Luik. Op het menu in deze pittige Ardennenrit staan maar liefst 18 beklimmingen. Kan Kelderman zijn trui verdedigen? Volg het hier LIVE vanaf 11u20.

Lees meer

Henk: 'Wat een geweldige spanning'

14.08.2015

Henk vond dat de ploegen allemaal te lang bleven zitten. Bekijk ook de voorbeschouwing op de zesde rit van de Eneco Tour.

Lees meer

Samenvatting rit 5

14.08.2015

Bekijk hier een samenvatting van de hoogtepunten van rit 5 van de Eneco Tour, waarin Johan Le Bon een vroege vlucht met succes afrondt na een heroïsche finale.

Lees meer

Reacties na rit 5

14.08.2015

Bekijk hier de reacties van ritwinnaar Le Bon en de nieuwe leider Wilco Kelderman.

Lees meer

Kelderman: 'Hier wordt echt gekoerst'

14.08.2015

Wilco Kelderman lost in het algemeen klassement ploegmaat en kamergenoot Jos van Emden af als leider. Of de klimmer van Lotto Jumbo deze Eneco Tour als winnaar kan afsluiten? "Laat maar komen", straalt Kelderman veel zelfvertrouwen uit.

Lees meer

Le Bon: 'Ik hou van regen'

14.08.2015

Johan Le Bon boekte vrijdag in de Eneco Tour zijn eerste WorldTour-zege uit zijn carrière. En daar was de Fransman van FDJ erg blij mee. "Dit is een belangrijke en emotionele dag", klonk het na afloop op de persconferentie.

Lees meer

Le Bon verrast favorieten in heroïsche finale

14.08.2015

In de vijfde etappe van de Eneco Tour heeft Johan Le Bon een vroege vlucht met bravoure afgerond. In een razend spannende en heroïsche finale versloeg de Fransman zijn metgezel Dylan van Baarle. Wilco Kelderman is de nieuwe leider.

Lees meer

Wat moet u onthouden van de tijdrit?

14.08.2015

Na de sprinters en de tijdrijders zijn vandaag de klassementsrenners aan zet. Tussen Riemst en Sittard-Geleen moeten er 27 hellingen bedwongen worden. Maar voor de renners op de trappers gaan staan, blikken we nog even terug op de tijdrit in Hoogerheide.

Lees meer

Volg de vijfde rit LIVE!

14.08.2015

De vijfde etappe is de eerste van drie spektakelritten. Tussen Riemst en Sittard-Geleen liggen maar liefst 27 hellingen uit de Amstel Gold Race te wachten. Kan Jos van Emden zijn leiderstrui behouden? Volg het hier live vanaf 12u10.

Lees meer

Henk tipte op Jos

13.08.2015

Henk tipte Jos Van Emden als winnaar van de tijdrit en benadrukt dat graag tijdens de nabeschouwing. Bekijk hier ook de voorbeschouwing op rit 5.

Lees meer

Samenvatting tijdrit

13.08.2015

Jos Van Emden was de beste tijdrijder in Hoogerheide. Zijn overwinning gemist? Bekijk dan zeker deze samenvatting!

Lees meer

Reactie Jos van Emden

13.08.2015

Bekijk en beluister hier de reactie van Van Emden na zijn mooie dubbelslag in de Eneco Tour

Lees meer

Van Emden: 'Gelukkig was er koude Primus'

13.08.2015

Jos van Emden straalde donderdag in Hoogerheide. En daar had hij alle reden toe. De winnaar van de tijdrit start vrijdag als leider in de Eneco Tour. "Dit was voor mij de perfecte afstand", aldus de renner van LottoNL-Jumbo.

Lees meer

De laatste hectometers van Van Emden

13.08.2015

Jos Van Emden beleefde een droomdag in de Eneco Tour. De Nederlander van LottoNL-Jumbo won op dag vier de tijdrit in Hoogerheide en is de nieuwe leider. Bekijk hier zijn laatste meters en de vreugde achteraf.

Lees meer

Dubbelslag voor Van Emden

13.08.2015

Jos Van Emden beleefde een droomdag in de Eneco Tour. De Nederlander van LottoNL-Jumbo won de tijdrit in Hoogerheide en is de nieuwe leider. Zijn ploegmaat Wilco Kelderman en de Italiaan Adriano Malori werden twee en drie.

Lees meer

Wat moet u onthouden van de derde etappe?

13.08.2015

Het rijk van de sprinters ligt achter ons. Met Elia Viviani, André Greipel en Tom Boonen kregen we drie fantastische winnaars. Vandaag zijn de tijdrijders en klassementsrenners aan zet in een chronoproef over 14 km in en rond Hoogerheide. Maar eerst: wat moet u onthouden van de derde etappe?

Lees meer

Volg de tijdrit LIVE!

13.08.2015

Alle mannen met klassementsambities zullen zich vandaag dubbel plooien in de 14 kilometer lange tijdrit. Leider Asselman start met een seconde voorsprong op Tom Boonen. De eerste renner vertrekt om 13u48, de laatste om 16u29.

Lees meer

Op stap met VIP-chauffeur Ludo Dierckxsens

13.08.2015

Tijdens de Eneco Tour neemt VIP-chauffeur Ludo Dierckxsens iedere dag enkele gelukkigen mee tijdens de etappe. We volgden hen tijdens de derde etappe van Beveren naar Ardooie.

Lees meer

Brodic op uitleenbasis naar Antwerp

13.08.2015

Fran Brodic trekt op uitleenbasis naar Antwerp FC. Daarover bereikten beide clubs een akkoord.

Lees meer

Bekijk de startvolgorde van de tijdrit

13.08.2015

Om 13u48 gaat met Leigh Howard de eerste renner van start in de tijdrit. Jesper Asselman mag zijn leiderstrui verdedigen om 16u29. Ontdek hier de complete startvolgorde.

Lees meer

Ontdek de tijdritfavorieten van Henk en Ludo

12.08.2015

Ludo is in de wolken na de overwinning van Tom Boonen en Henk tipt Jos Van Emden als winnaar van de tijdrit. Bekijk hier de nabeschouwing van rit 3 en een voorbeschouwing op de tijdrit.

Lees meer

Samenvatting rit 3

12.08.2015

Bekijk hier de samenvatting van de derde etappe en herbeleef hoe Boonen naar de zege sprintte in Ardooie.

Lees meer

Reacties na rit 3

12.08.2015

Bekijk en beluister hier de reacties van ritwinnaar Boonen en leider Asselman.

Lees meer

Asselman geniet: 'Champagne, schouderklopje van Boonen en een ontplofte gsm'

12.08.2015

De droom van Jesper Asselman blijft duren. De 25-jarige Nederlander van Roompot Oranje Peloton behoudt ondanks een nieuwe massasprint de witte leiderstrui en mag donderdag als laatste renner van start gaan in de tijdrit in Hoogerheid.

Lees meer

Boonen: 'Nooit getwijfeld aan mijn sprint'

12.08.2015

Tom Boonen heeft in Ardooie zijn zevende ritzege in de geschiedenis van de Eneco Tour geboekt. En daar hoeft het voor de 34-jarige Belg niet te stoppen. "Vrijdag en zondag ga ik opnieuw voor etappewinst", klonk het vol vertrouwen.

Lees meer

Boonen scoort, Asselman blijft leider

12.08.2015

In Ardooie stond er geen maat op Tom Boonen. De Belg van Etixx-Quick Step won de massasprint voor de Fransman Arnaud Démare en de Italiaan Elia Viviani. Jesper Asselman blijft leider.

Lees meer

Wat moet u onthouden van de tweede etappe?

12.08.2015

De Eneco Tour strijkt vandaag in België neer. Op het menu: een etappe over 172 kilometer tussen Beveren en Ardooie. Mag Asselman straks opnieuw het podium op of snoepen Greipel of Viviani hem de leiderstrui af? Maar eerst: wat moet u onthouden van de tweede etappe?

Lees meer

Volg de derde etappe LIVE!

12.08.2015

In Ardooie wacht voor de sprinters een derde kans op succes. Het startschot klinkt om 12u45 op de Grote Markt in Beveren. De etappe eindigt met twee plaatselijke rondjes van 15 kilometer in en rond Ardooie.

Lees meer

Dierckxsens: 'Greipel is de snelste'

11.08.2015

Ludo en Henk zijn fan van de Gouden Kilometer, dat is een feit. Bekijk hier hun analyse van de tweede rit van de Eneco Tour. Ze werpen ook een blik op de etappe naar Ardooie.

Lees meer

Reacties na rit 2

11.08.2015

Beluister en bekijk hier de reacties van ritwinnaar André Greipel en leider Jesper Asselman.

Lees meer

Wielerwensen in Breda

11.08.2015

Ook dit jaar laat de Eneco Tour verschillende wielerwensen van supporters in vervulling gaan. Tijdens de tweede etappe in Breda beleefden enkele mensen dankzij Eneco de dag van hun leven dankzij. Bekijk de beelden!

Lees meer

Asselman is de held: 'Dit had ik nooit durven dromen'

11.08.2015

De Nederlandse held van de dag was met voorsprong Jesper Asselman. De 25-jarige renner veroverde dankzij zijn vlucht met de Belg Gijs Van Hoecke de witte leiderstrui. Exact een jaar na de lancering van Roompot Oranje Peloton.

Lees meer

Greipel: 'Dit was veel beter'

11.08.2015

Op de openingsdag moest Greipel nog vrede nemen met plaats vier, maar in etappe twee was het wel raak. Het grote verschil met gisteren? "Dat ik vandaag als eerste over de streep kom", zegt de Duitser met een kwinkslag.

Lees meer

De laatste hectometers van rit 2

11.08.2015

De tweede rit in de Eneco Tour werd een prooi voor André Greipel. Herbekijk hier hoe de Duitser zijn collega-sprinters versloeg.

Lees meer

Greipel slaat terug, Asselman fiere leider

11.08.2015

André Greipel heeft zijn nederlaag van maandag doorgespoeld. De Duitser van Lotto-Soudal won de tweede rit in de Eneco Tour in de massasprint voor Jacopo Guarnieri en Tom Boonen. Jesper Asselman is de fiere nieuwe leider.

Lees meer

Wat moet u onthouden van de eerste etappe?

11.08.2015

De Eneco Tour is vandaag te gast in het Brabantse Breda. André Greipel (Lotto-Soudal) zal na zijn vierde plaats in Bolsward uit zijn op een zoete revanche, maar eerst blikken we nog even terug op de eerste rit. Wat moet u onthouden?

Lees meer

Volg de tweede etappe LIVE!

11.08.2015

Het peloton is neergestreken in Breda, waar zowel de start als de aankomst van de tweede etappe plaatsvindt. Scoort Viviani twee op twee of nemen Greipel en co wraak? Volg het hier live van 12u30.

Lees meer

Balende Van Poppel wacht op nieuwe kans

10.08.2015

De Nederlander Danny van Poppel was maandag André Greipel, winnaar van vier Touretappes, te snel af in de openingsetappe van de Eneco Tour. Toch bleek dat niet genoeg voor de zege.

Lees meer

Van Genechten na vijfde plaats: 'Kan nog beter'

10.08.2015

Jonas Van Genechten eindigde maandag op de vijfde plaats in de openingsetappe van de 11e editie van de Eneco Tour. "Ik kan nog beter", verklaarde de renner van IAM Cycling na afloop.

Lees meer

Videoverslag Eneco Kids Ride

10.08.2015

Tijdens de Eneco Tour krijgen de kinderen een middag plezier voorgeschoteld tijdens de Eneco Kids Ride. Bekijk hier hoe de broertjes Jelle en Thijs hun avontuur beleefden.

Lees meer

Lubberding: 'Prachtige race gezien'

10.08.2015

Henk Lubberding en Ludo Dierckxsens blikken terug op de eerste etappe van de Eneco Tour en blikken ook vooruit naar de tweede rit: Breda-Breda. Leontien Zijlaard-Van Moorstel is moderator van dienst.

Lees meer

Reacties na rit 1: Haas looft Gouden Kilometer

10.08.2015

Bekijk hier de reacties van ritwinnaar en leider Elia Viviani en vluchter Nathan Haas. De Australiër was trouwens vol lof over de Gouden Kilometer.

Lees meer

Viviani: 'Dankzij mijn ervaring op de piste'

10.08.2015

Wie André Greipel maandag op zijn pronostiekformulier heeft ingevuld, blijft met een lege portefeuille achter. Elia Viviani sprintte in Bolsward naar de dagzege. De Italiaan schreef zijn overwinning toe aan zijn ervaring op de piste.

Lees meer

Viviani wint openingsetappe Eneco Tour

10.08.2015

Elia Viviani heeft de eerste etappe van de Eneco Tour op zijn naam geschreven. De Italiaan van Team Sky sprintte in Bolsward sneller dan de Nederlander Danny Van Poppel en de Luxemburger Jean-Pierre Drucker.

Lees meer

Wat moet u onthouden van de ploegenvoorstelling?

10.08.2015

Van de jarige Alafaci tot de schaatsende Van Hecke. De ploegenvoorstelling leverde enkele leuke nieuwtjes op.

Lees meer

Gouden Kilometer, gouden seconden

10.08.2015

Naast het algemene klassement, het Lotto Puntenklassement en het Primus Strijdlustklassement doet dit jaar ook de Gouden Kilometer zijn intrede. Een overzicht.

Lees meer

Volg de eerste etappe LIVE!

10.08.2015

Voor het eerst in de geschiedenis van de Eneco Tour is Friesland het decor voor de 'Grand Départ'. Op het menu: een vlakke lus van 183 kilometer met start en aankomst in Bolsward. Volg het hier live vanaf 12u10.

Lees meer

Videoverslag ploegenvoorstelling

10.08.2015

De ploegenvoorstelling op de grachten van Bolsward gemist? Check dan zeker dit videoverslag. Met onder andere reacties van tenoren Van Avermaet, Boom, Gilbert, Terpstra en Slagter.

Lees meer

Ploegenvoorstelling in beeld

09.08.2015

Zondagavond was Bolsward het decor voor de ploegenvoorstelling van de Eneco Tour. De twintig teams maakten voor een dolenthousiast publiek hun intrede in een bootje op de grachten van de Friese stad. Bekijk hier enkele leuke beelden.

Lees meer

Ploegenvoorstelling Bolsward: 'Dit lijkt wel de Tourstart'

09.08.2015

In het pittoreske Bolsward zijn zondagavond de renners voor de elfde editie van de Eneco Tour voorgesteld. Thuisrijder Lieuwe Westra kreeg de meeste handen op elkaar, Rik Verbrugghe zorgde voor de humoristische noot.

Lees meer

Uurschema ploegvoorstelling op grachten van Bolsward

07.08.2015

Net zoals bij de Tourstart in Utrecht zullen ook de renners van de Eneco Tour hun intrede maken op het water. Bij de ploegenpresentatie op zondag 9 augustus zullen alle teams in bootjes over de grachten van Bolsward varen. Check hier het uurschema!

Lees meer

Lotto-Soudal en LottoNL-Jumbo blikken vooruit

07.08.2015

Nog drie keer slapen en de elfde Eneco Tour gaat van start in Bolsward. Lotto-Soudal en LottoNL-Jumbo lieten vrijdag alvast even hun kaarten kijken.

Lees meer

Volg de Eneco Tour live via L1TV & internet

07.08.2015

De Eneco Tour 2015 is van 10 tot en met 16 augustus elke middag rechtstreeks te zien bij L1 TV. Voorbeschouwingen en aansluitend de koers.

Lees meer

Wereldtop zakt af naar de Lage Landen

04.08.2015

In de gebouwen van Volvo Cars Nederland is de Eneco Tour 2015 voorgesteld door Miss Eneco Tour Felice Dekens. België en Nederland mogen zich weer opmaken voor een wielerspektakel van het hoogste niveau.

Lees meer

Helikopter boven Eneco Tour

04.08.2015

Om de Eneco Tour 2015 zo goed mogelijk in beeld te brengen zal er tijdens sommige ritten een helikopter boven de wedstrijd cirkelen.

Lees meer