Nederlandse kampioen Dumoulin wint in Breda
Belga
Tom Dumoulin heeft de tijdrit in Breda gewonnen. De Nederlandse kampioen was twee seconden sneller dan Fabian Cancellara. Lars Boom is de nieuwe leider.
Om 13u50 rolde Evan Huffman als eerste renner van het platform. Het was dan ook logisch dat de Amerikaan even de beste tijd had, maar Stephen Cummings zette de eerste richttijd neer. De Brit van BMC deed 11'12" over het rondje.

Het duurde een lange tijd vooraleer iemand onder de tijd van Cummings dook. Voormalig wereldkampioen David Millar slaagde daar niet in, maar Jesse Sergent zette wel een betere tijd neer. De Amerikaan was met 11'10 twee seconden sneller dan Cummings.

Lang bleef de tijd van Sergent niet staan. Fabian Cancellara was de eerste die onder de 11 minuten dook. Die tijd moest ook volstaan om de ritzege te pakken. Iedereen beet zijn tanden stuk op de Zwitser. Ook Geraint Thomas kwam acht seconden tekort. Zijn 11'05" bracht hem wel op een voorlopig tweede plaats

Nederlands kampioen Tom Dumoulin dook als tweede renner onder de elf minuten. Hij deed zelfs twee seconden beter dan Cancellara. Zijn 10'55" was de nieuwe toptijd. Geen enkele renner slaagde om daar nog onder te duiken.

Dumoulin doet zo een goede zaak in het klassement. De seconden die hij in de etappe naar Vlijmen verloor, maakte hij in Breda weer goed. Lars Boom is wel de nieuwe leider. Hij heeft vier seconden voorsprong op Manuel Quinziato en Dumoulin.