Waalwijk en Heusden tekenen samen voor Langstraat-etappe
Belga
De gemeenten Waalwijk en Heusden organiseren gezamenlijk een Langstraat-etappe in de Eneco Tour. Dat hebben de colleges van beide gemeenten gisteren (27 mei) besloten.
Deze tweede etappe in de Nederlands-Belgische wielerwedstrijd start op dinsdag 12 augustus 2014 in Waalwijk en finisht in Heusden.

Burgemeesters Kleijngeld en Hamming zijn enthousiast over de gezamenlijke organisatie van de Langstraat-etappe. "Op verschillende terreinen weten onze organisaties elkaar al geruime tijd te vinden. De Eneco Tour is een prachtige kans om deze samenwerking verder uit te dragen en om de Langstraat samen met lokale partners op de kaart te zetten. We laten de veelzijdigheid van de Langstraat zien, zowel in de kernen als daarbuiten. Voor renners én bezoekers - ook van buiten onze gemeenten - heeft de Langstraat-etappe veel te bieden. Gezamenlijk maken wij er een mooi evenement van", aldus Kleijngeld en Hamming.

De Langstraat-etappe in de Eneco Tour start 12 augustus om 12.30 uur aan de Taxandriaweg in Waalwijk en gaat via Drunen, Giersbergen, Vlijmen, Haarsteeg naar de Touwslager in Nieuwkuijk. Daar ligt de finish. Na deze eerste 23 kilometer rijden de renners via Elshout, Oudheusden, Doeveren over het Waalwijkse bedrijventerrein Haven weer terug naar de Taxandriaweg. De totale ronde van 45,5 km wordt nog twee keer herhaald waarna het tijd is voor een grote slotronde van 63,5 km. Dat is dezelfde ronde als de eerste twee, maar met een extra lus door het centrum van Den Bosch en Engelen. De renners worden grofweg tussen 16.30 en 17.00 uur aan de finish verwacht.

Voor de etappe zijn verkeers- en veiligheidsmaatregelen noodzakelijk. De betrokken bewoners en ondernemers worden hierover op tijd geďnformeerd.