Tijdrit Eneco Tour 2014 in Breda
Belga
De stichting Breda Wielerstad heeft besloten een mooie wielerwedstrijd naar West-Brabant te halen: de tijdrit van de Eneco Tour.

De Eneco Tour is de enige meerdaagse rittenwedstrijd in de UCI WorldTour in Nederland en BelgiŽ en de enige wedstrijd in de wereld die klimaatneutraal wordt georganiseerd. In 2014 zal deze lustrumeditie (10e editie) worden gereden van maandag 11 tot en met zondag 17 augustus.

Op woensdag 13 augustus start en finisht de tijdrit over +/- 17 km in het centrum van Breda. De stichting Breda Wielerstad en organisator Golazo sports hebben hiertoe een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. De gemeente Breda en provincie Noord-Brabant ondersteunen dit initiatief van harte.

Naast het programma voor de profs zal ook de finale van de KNWU ploegentijdrit (Eneco Team Tijdrit) voor recreanten worden gehouden op het tijdritparcours en kunnen kinderen tussen 7-12 jaar zich uitleven op en naast het parcours tijdens de Eneco KidsRide.

De stichting Breda Wielerstad is opgericht om de wielersport in Breda over de volle breedte te stimuleren en versterken. Voorzitter Jan Weitering: "Breda is een wielerstad in een wielerregio. In samenwerking met diverse partners moet het mogelijk zijn om grote wielerevenementen naar Breda te halen en Breda als echte wielerstad duurzaam op de kaart te zetten. De Eneco Tour is de eerste."

Bernie van de Berg, wethouder sport van de gemeente Breda: "Van oudsher is de regio West-Brabant een wielerregio. De afgelopen jaren zijn grote ambities geformuleerd. Ik wil een groot compliment uitspreken voor iedereen die in zijn of haar vrije tijd meewerkt aan de realisatie van die ambities."