Eneco Tour wielerfeest in Geraardsbergen op 15 augustus!
Belga
Geraardsbergen is sinds 2012 een vaste waarde als aankomstplaats van de Eneco Tour en zal dat de volgende twee edities ook zijn. Maar voor deze editie zal de stad ook de startplaats zijn van dezelfde etappe.

De gemeente Geraardsbergen en de organisatie van de Eneco Tour hebben dat in een aanvullende samenwerkingsovereenkomst vastgelegd.

De Eneco Tour is de enige meerdaagse rittenwedstrijd in de UCI World Tour competitie in Nederland en BelgiŽ en de enige wedstrijd in de wereld die klimaatneutraal wordt georganiseerd. De lustrumeditie (10e editie) dit jaar worden verreden van maandag 11 tot en met zondag 17 augustus. Op vrijdag 15 augustus, O. H. Hemelvaart en feestdag in BelgiŽ, start de vijfde rit in het centrum van Geraardsbergen, waar enkele uren later ook de aankomst ligt.

15 augustus zal in Geraardsbergen helemaal in het teken staan van de fiets. Na de start van de profs kunnen de vele wielertoeristen hun kunnen testen in de Eneco klimtijdrit, waarvan de aankomst op de top van de Muur is gelegen. Voor de jongsten is er de Eneco Kids Ride op de ondertussen legendarische aankomst op de Vesten. Rond 17u finisht op diezelfde Vesten de winnaar van de dag.

Burgemeester De Padt is blij met deze uitbreiding en zal Geraardsbergen opnieuw gedurende ťťn dag het centrum van de wielersport laten zijn: "Ik hoop dat elke wielerliefhebber een sportieve hoogdag moge beleven, waarbij het parcours ongetwijfeld voor vuurwerk zal zorgen. Ook Geraardsbergen kan opnieuw zijn beste troeven tonen: een supermooie stad waar elke toerist zijn gading kan vinden."