Koninginnenrit Eneco Tour 2014 start in Heerlen
Belga
Na het WK wielrennen 2012, heeft het college van Heerlen besloten wederom een geweldige wielerwedstrijd naar Zuid-Limburg te halen: de start van de koninginnenrit van een UCI WorldTour-wedstrijd.
De Eneco Tour is de enige meerdaagse rittenwedstrijd in de UCI WorldTour competitie in Nederland en BelgiŽ en de enige wedstrijd in de wereld die klimaatneutraal wordt georganiseerd. In 2014 zal deze lustrumeditie (10e editie) worden gereden van maandag 11 tot en met zondag 17 augustus.

Op zaterdag 16 augustus start de koninginnenrit in het centrum van Heerlen. De gemeente Heerlen en organisator Golazo sports hebben hiertoe een samenwerkingsovereenkomst afgesloten.

Na de start in het centrum volgt een lokale omloop met een tussensprint ter hoogte van de startplaats. Heerlen biedt zo de vele wielerliefhebbers een mooie sportieve happening aan in het centrum. Ook Zuid-Limburg wordt aangedaan in het verdere verloop van deze koninginnenrit die zijn finale kent in de Belgische Ardennen (in Aywaille, op de alomgekende "La Redoute").

Sportwethouder Fred Gillissen is blij met het besluit van het college: "Heerlen zet zichzelf weer op de kaart met dit mooie wielerevenement." Voor Heerlen luidt deze start een echt wielerweekend in Nederlands Limburg in. Stichting Grand Ballon, die ook Flexpoint Limburgs Mooiste organiseert, neemt de lokale organisatie in Heerlen voor haar rekening.