Samen gaan we voor duurzaam, Eneco Tour is 100% klimaatneutraal
Eneco is fan van duurzaam, dus fan van fietsen. Logisch dus dat de Eneco Tour, als enige wielerwedstrijd in de UCI World Tour, volledig CO2 neutraal is.
Klimaatneutraal
Een groot evenement als de Eneco Tour genereert op verschillende manieren CO2 uitstoot. Door het publiek dat met de auto komt, aan- en afvoer van materialen, ploegleiderwagens en teambussen, internationaal transport van renners, elektriciteitsverbruik, promotiewagens en -materialen, catering en hotelovernachtingen.

Sinds 2010 is Eneco, als hoofdsponsor van de Eneco Tour, partner van het Wereld Natuur Fonds en als aanjager van duurzaam energiegebruik, begonnen met het klimaatneutraal maken van het evenement. Enerzijds door het zoveel mogelijk beperken van de CO2 uitstoot , door kritisch te kijken naar de organisatie en de klimaatvriendelijke alternatieven, anderzijds door gebruik te maken van compensatie middels CO2 rechten die betrokken worden van duurzame energieprojecten elders op de wereld.
Verduurzaming in 2013
In de etappeplaatsen wordt 95% van de stroom direct uit het elektriciteitsnet geleverd met duurzaam opgewekte groene Eneco stroom. De verminderde inzet van dieselaggregaten levert opnieuw een grote reductie. De resterende CO2 uitstoot wordt deze editie van de Eneco Tour gecompenseerd door het gebruik van CO2 rechten die verkregen zijn door investering in het in stand houden van oerbos in derde wereld onder toezicht van de Verenigde Naties. In dit geval het 200.000 hectare grote Kasigau bos in Kenia. Dit is een REDD++ project waar Eneco in participeert.

Om de bezoekers kennis te laten maken met onze werkwijze, hebben wij de Eneco Fietscentrale in de finishlocaties geplaatst. Hiermee laten wij op een unieke manier zien hoe energie op duurzame wijze kan worden opgewekt. Vergeet dus niet om een kijkje te nemen in de finishstraat en mee te doen aan de fietsactie.