Bos: 'Tien keer gedacht aan opgeven'
Cor Vos
Theo Bos heeft er een tijdje op moeten wachten, maar hij heeft nu toch zijn eerste zege in een ProTour-wedstrijd beet. De Nederlander was na zijn overwinning in de Eneco Tour dan ook opgelucht.
"Wat een lastige wedstrijd was dit?", klonk het bij Bos na zijn zege in Genk. "De laatste kilometers waren zo zwaar door het vele bochtenwerk. Ik heb wel tien keer gedacht aan opgeven, maar kon uiteindelijk toch standhouden. Rabobank vormde een perfecte trein voor mij, maar in het slot liep het bijna mis. Gelukkig kon ik nog in het wiel van Degenkolb geraken en moest daardoor niet vechten voor mijn plaats en winnen. Of ik te vroeg mijn handen in de lucht stak? Nee hoor, nu moet ik wel toegeven dat ik pas achteraf op de beelden zag, dat het verschil met Degenkolb zo klein was."  

"Dit is mijn eerste overwinning in een ProTour-wedstrijd. Het is meteen ook mijn mooiste zege ooit. Ik heb er geen spijt van dat ik niet meer op de baan rij. Nu ik de Olympisch Spelen zie, wil ik er wel eens bij zijn. Toch besef ik maar al te goed als ik nu in Londen zat, de Britten mij gemakkelijk hadden verslagen. Wat zij presteren is abnormaal. Hun professionalisme is enorm. Ze liggen 10 jaar voor op de rest. Gisteren heb ik natuurlijk genoten van Teun Mulder. Ik ben zo blij voor hem. Sorry voor mijn gedrag tijdens zijn race, maar het was zo intens. Zijn bronzen medaille op de Spelen is zo verdiend", besloot Bos.