Keukeleire: 'Onverwacht, maar dankzij team'
Cor Vos
Zelf had hij het niet verwacht, maar Jens Keukeleire is de nieuwe leider in de Eneco Tour. De jonge snaak bedankte na de ploegentijdrit meer dan eens zijn teamgenoten.
Bescheiden, dat is het minste wat je kunt zeggen van de nieuwe leider in de Eneco Tour. Zelf reed hij een sterke ploegentijdrit, maar achteraf ging alle lof naar de andere mannen van Orica - Greenedge Cycling Team. "Natuurlijk ben ik blij, dat ik leider ben. Dit komt helemaal onverwacht, maar dankzij een sterke ploeg is het toch realiteit. Onze sterke jongens zoals Sebastian Langeveld en Luke Durbridge maakten het verschil."

"Tijdens de verkenning vonden we de wind en de bochten behoorlijk lastig, maar tijdens de ploegentijdrit zat het meteen goed. We kregen het even moeilijk, nadat Aidis Kruopis loste. Gelukkig konden we standhouden. Na de finish was het bang afwachten voor de tijd van Katusha Team. Uiteindelijk hebben wij het toch gehaald." Opvallend: moest Kruopis geen pech gehad hebben, was hij nu de leider geweest.

"Of ik de leiderstrui ga verdedigen? Dat is voor mij niet prioriteit. In mijn ogen is het belangrijk dat het team op zondag de trui in handen heeft. Ik kijk wel uit naar de laatste rit, want in het voorjaar voelde ik dat het parcours me ligt. Ik ken er de wegen en hoop daar ook goed te presteren," besloot een tevreden Jens Keukeleire.