U bezoekt momenteel editie 2011 van enecotour.com.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
EnecoTour
UCI World Tour
De UCI World Tour verzamelt de grootste wedstrijden op de kalender. Zowel de zwaarste rittenkoersen (Tour, Giro, Vuelta) als de meest prestigieuze ééndagwedstrijden vinden onderdak in de World Tour. Ook Eneco Tour vormt een belangrijk onderdeel van de World Tour.

Alle wedstrijden die deel uitmaken van de World Tour staan garant voor een grootse show omdat ze steeds kunnen rekenen op een sterk deelnemersveld. De 18 UCI Pro Teams zijn immers verplicht te starten aan elke wedstrijd op de World Tour-kalender. Zo ook bij de Eneco Tour.

Aan het eind van elke wedstrijd worden de rankings (individueel, team en nationaal) berekend. Na de laatste wedstrijd op de kalender (de Ronde van Lombardije op 15 oktober) is de eindwinnaar bekend van de UCI World Tour.

De Eneco Tour neemt een belangrijke plaats in binnen de World Tour. De eindwinnaar van de rittenwedstrijd krijgt 100 punten. Evenveel als in Parijs-Nice, Ronde van Vlaanderen, Milaan-Sanremo of de Ronde van Zwitserland. Elke rit is 6 punten waard.

Puntenverdeling UCI World Tour
Eindklassement:
1e: 100 pnt; 2e: 80 pnt; 3e: 70 pnt; 4e: 60 pnt; 5e: 50 pnt; 6e: 40 pnt; 7e: 30 pnt; 8e: 20 pnt; 9e: 10 pnt; 10e: 4 pnt.

Etappes en proloog:
1e: 6 pnt; 2e: 4 pnt; 3e: 2 pnt, 4e: 1 pnt; 5e: 1 pnt